Utorak, 29 studenoga, 2022

Pet hrvatskih zračnih luka ovaj vikend imalo je preko 50 međunarodnih letova

Hrvatske su zračne luke ovog vikenda (01.-02.05.) imale porast međunarodnih linija u odnosu na posljednji vikend travnja. Pet hrvatskih zračnih luka ovog je vikenda imalo više od 50 međunarodnih linija. Čak pet hrvatskih zračnih luka ovog je vikenda imalo redovne operacije na međunarodnim linijama, samo Rijeka, Brač i Osijek nisu imali direktnih linija prema odredištima van granica Hrvatske, piše croatianaviation.com.

Zagrebačka je zračna luka, očekivano, imala najveći broj domaćih i međunarodnih linija. Iz Zagreba je u subotu bilo moguće putovati direktno prema i iz Pariza, Dohe, Frankfurta, Amsterdama, Moskve, Varšave, Zuricha, Splita, Zadra, Pule i Dubrovnika. Pritom je najveći broj letova obavila Croatia Airlines, dok je nizozemski KLM imao dva leta. Promet je bio značajniji u nedjelju kada je Zagreb imao direktne linije prema Istanbulu, Parizu, Kijevu, Frankfurtu, Beču, Kelnu, Amsterdamu, Brusselsu, Kopenhagenu, Sarajevu, Zurichu, Splitu, Dubrovniku, Puli i Zadru.

Split je ovog vikenda bio povezan s čak 15 odredišta u Hrvatskoj i Europi!

I splitska je zračna luka ovog vikenda imala bolji promet u odnosu na prethodni. EasyJet je imao redovne linije iz Berlina, Basela i Ženeve, Eurowings iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, Vueling iz Barcelone, KLM iz Amsterdama, Smartwings iz Praga te Croatia Airlines iz Zagreba, Munchena i Frankfurta.

Porast dolazaka i odlazaka bilježi i dubrovačka zračna luka

Lufthansa je povezala Dubrovnik s Frankfurtom, LOT s Varšavom, Croatia Airlines sa Zagrebom, dok je Air Baltic obavio prvi let ove sezone iz Rige.

Prvi let Lufthanse u ovoj sezoni

Pula je u subotu dočekala prvi let Lufthanse u ovoj sezoni iz Frankfurta, dok je u nedjelju ruski S7 Airlines odradio rotaciju između Moskve i Pule, linija je, kako smo ranije pisali, uvedena prošlog vikenda. U subotu i nedjelju Pula je imala direktnu vezu sa Zagrebom odnosno Zadrom domaćim letom Croatia Airlinesa.

Zadarska je zračna luka ovog vikenda također dočekala prvi let Lufthanse iz Frankfurta, te je, baš kao i Pula, u subotu i nedjelju imala domaći let Croatia Airlinesa iz Zagreba preko Pule natrag za Zagreb.

Rijeka, Brač i Osijek ovog vikenda nisu imale međunarodni promet na redovnim linijama. Pritom valja istaknuti kako je Osijek bio povezan sa Splitom domaćim letom Croatia Airlinesa, dok domaćeg prometa u prve dvije zračne luke ovog vikenda nije bilo.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno