Nedjelja, 4 lipnja, 2023

PDV neće biti niži u 2021. Mjere će se produžiti!

PDV i ministar rada nikako da se usaglase. Josip Aladrović u četvrtak je izjavio da smanjenje PDV-a nije u planu za iduću godinu. A što se tiče mjera za pomoć gospodarstvu rekao je da vrijede do kraja godine, ali ih je Vlada spremna revidirati bude li potrebno.

PDV nije u fokusu – Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike

“Što se tiče PDV-a, peti krug porezne reforme izdefinirat će poreznu politiku za sljedeću godinu”, kazao je Aladrović . Odgovorio je tako na pitanja novinara uoči sjednice Vlade. Dodao je da, koliko zna, smanjenje PDV-a trenutno nije u fokusu za sljedeću godinu.

Smanjenje PDV-a zatražili su danas frizeri koji su prosvjedovali na Markova trgu. Zbog koronakrize raste pritisak i oko smanjenja PDV-a. S druge strane, koronakriza je već do sada državu stajala 22 milijarde kuna. Josip Aladrović je rekao kako je vrlo jasno da bi im to olakšalo poslovanje. Isto kao i ugostiteljima ili bilo kojoj drugoj zainteresiranoj skupini. Ali, isto tako da vjerojatno ne bi bilo prelijevanja nižeg PDV-a na građane.

“Ali”, dodao je, “očito je to jedan od zahtijeva koji moramo razmotriti. Kako ćemo ga i hoćemo li ga uvažiti, vidjet ćemo”, kazao je.

Što se tiče mjera za pomoć gospodarstvu, podsjeća da su one donesene za razdoblje do kraja godine. No da ih je Vlada spremna “revidirati ukoliko vidi da određena područja ne mogu biti adekvatno pokrivena”. Dodao je da će sutra održati sastanak sa sindikatima i poslodavcima i na tu temu.

Afera Janaf

Upitan je i za komentar zahtjeva za smjenom ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića. Isključivo zbog njegovih navodnih dodira s aferama Janaf i vjetroelektane. Aladrović je rekao kako “za to apsolutno nema razloga”.

Kazao je kako se ne boji da bi ministru Ćoriću moglo biti izglasano nepovjerenje. ”Korektno i profesionalno obavlja svoj posao i nema apsolutno nikakve povezanosti s tim aferama”. “Za njega govore rezultati u njegovu ministarstvu”.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno