Srijeda, 4 listopada, 2023

Ovogodišnji Advent u Zagrebu vratit će nas u djetinjstvo

Advent Zagreb, čak tri puta proglašen najboljim u Europi, ove godine ponudit će nam jedinstvenu blagdansku čaroliju od 27. studenoga 2021. do 7. siječnja 2022. godine.

Ovogodišnji Advent Zagreb bit će posvećen igračkama i sve nas podsjetiti na djetinjstvo i važnost obitelji te oživjeti uspomene koje posebno čuvamo i kojima se uvijek, a osobito u blagdansko vrijeme, rado vraćamo.

Možda niste znali da je u Zagrebu još prije 75 godina utemeljena tvornica igračaka Biserka uz koje su vezane najranije uspomene malih Zagrepčana, ali i mnoge druge djece kojima su one uljepšavale djetinjstvo i postale suputnici u odrastanju. Dječji su svijet također obogaćivale druge igračke koje su s puno umijeća, mašte i ljubavi izrađivali zagrebački obrtnici. Iz obližnjeg Hrvatskog zagorja također dolaze tradicijske drvene igračke, koje su na popisu UNESCO-ve nematerijalne baštine, a i danas se mogu kupiti u Zagrebu. Podsjećanjem na njih, zagrebački će advent biti nostalgično putovanje koje nam je, u vrijeme izazova kojima smo okruženi, potrebnije i važnije nego prije, piše UHPA.

Posjetitelje u gradu očekuje odlična gastronomska ponuda, mnogo zabavnih sadržaja namijenjenih svim uzrastima te prepoznatljiva atmosfera zbog koje se već godinama u predblagdansko i blagdansko vrijeme u Zagreb dolazi i u njega vraća.

Više informacija o Adventu u Zagrebu pronađite ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno