Subota, 25 ožujka, 2023

Ovog vikenda zanimljive biciklističke manifestacije u Premanturi

Zanimljive i atraktivne biciklističke manifestacije bit će održane u subotu 2. i nedjelju 3. travnja na području Gornjeg i Donjeg Kamenjaka u Premanturi, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su govorili Enco Crnobori, direktor Turističke zajednice općine Medulin, Ivan Kirac, načelnik općine Medulin, Aljoša Ukotić, ravnatelj JU Kamenjak i Mario Pustijanac, predsjednik KBBXS ADRENALINA .

Subota je rezervirana za XCO Premantura (MTB olimpijski kros), ova tradicionalna međunarodna utrka 24 godine održava u Premanturi. Utrka je kružnog karaktera na stazi dugoj četiri kilometra, a ima četiri starta u raznim kategorijama. Budući da natjecateljima donosi puno bodova za svjetsku rang ljestvicu privlači vrhunske svjetske natjecatelje.

U nedjelju 3. travnja bit će održan 8. XCM Kamenjak Rocky Trails (MTB maraton). I ove se godine maraton utrka nalazi u UCI kalendaru kategorije C2.
Utrka je namijenjena vrhunskim natjecateljima i rekreativcima svih profila, a vozit će se 40 i 60 kilometara, rekao je Mario Pustijanac, predsjednik KBBXS ADRENALINA . Do sad je prijavljeno oko 500 natjecatelja i sigurno je da će početkom travnja u Premanturi biti vrlo zanimljivo. Atraktivno će biti i na sajmu biciklističke opreme koji će pratiti manifestaciju oba dana njenog održavanja.
Enco Crnobori, direktor Turističke zajednice općine Medulin, zahvalio je svima koji sudjeluju u pripremi, a naglasio je i to kako je promocija Medulin Rivijere zahvaljujući ovoj manifestaciji vrlo velika na društvenim mrežama, ali i na televiziji.

Ove će godine Sportska TV čak četiri sata pratiti utrku, kazao je Crnobori. Istaknuo je i to da je na Medulin Rivijeri u ovom trenutku oko 500 gostiju, što je čak 80 posto više nego rekordne 2019. godine, a do sad je ostvareno 35 posto noćenja više nego 2019 . Veseli ga što na ovo veliko biciklističko nadmetanje stiže i XC reprezentacija Ukrajine. Među brojnim zanačajnim biciklističkim imenima koji će se nadmetati u Premanturi i ove je godine Jaroslav Kulhavy, olimpijski pobjednik 2012. godine u Londonu i srebrni iz Rija 2016.
Ovakve sportske manifestacije zaista su značajna promocija za našu općinu, i učinit ćemo sve što je u našoj moći da pomognemo organizatorima. U doba COVID-a boravak na svježem zraku sigurno je koristan, pa poziv sve naše sugrađane, ali i druge da nam se prvog vikenda u travnju, pridruže u Premanturi, kazao je Ivan Kirac, načelnik općine Medulin.

Pohvalno je ovoj manifestaciji govorio i Aljoša Ukotić, ravnatelj JU Kamenjak, koji je naglasio kako ova ustanova rado pomaže zdrav način života. Dodao je kako svi koji dolaze na Kamenjak pješice ili biciklom tijekom cijele godine imaju besplatan ulaz, što je rijetkost. I Ukotić je zahvalio brojnim volonterima koji pomažu da ovaj, kako je rekao veliki brand, bude dobro organiziran.
Za one koji planiraju pogledati što će se u Prematuri dešavati donosimo i detaljan raspored događanja.

Subota, 02.04.2022. – 24. XCO Premantura (MTB olimpijski kros)
10:00 – utrka veterana i rekreativaca
12:00 – utrka kategorije Elite Women i Juniori
14:00 – utrka Elite Men
16:00 – utrka početnika
17:30 – ceremonija podjela nagrada

Kamenjak Rocky Trails 2022
Nedjelja, 03.04.2022. – 8. XCM Kamenjak Rocky Trails (MTB maraton)
12:00 – utrka za sve kategorije biciklista
16:30 – ceremonija podjele nagrada

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno