Nedjelja, 5 veljače, 2023

Ove godine hosteli rade punom parom. Očekuje se i uspješna posezona

Prošle sezone hosteli su zjapili gotovo prazni i takva je ponuda turističkog smještaja bila gotovo uništena, no, ove sezone ponovo rade punim kapacitetom. U pulskima uglavnom odsjedaju gosti koji brojnim letovima stižu u Zračnu luku Pula. Jedan klik mišem i dugoočekivani godišnji odmor u Puli, može početi. I krajem ljeta, gosti dolaze.

– Najavljivanja su bila svakakva, ali u biti je dobro ispalo, dobro se zna da je to do 15.09 vrh vrhova, ali za sad je dobro, govori Ivana Kocko, recepcionerka u hostelu.

Ista priča i u ovom pulskom hostelu na rivi. Augustov hram je iza ugla, i sve je dostupno pješice.

– Nama baš treba grad, baš nam treba da nam sve što nam treba bude u samom centru. Tako da nam je ovaj hostel idealno rješenje, rekla je Maša iz Beograda.

Daleko je to od nekadašnjih hostela, piše Turizmoteka. Veći je komfor, i sve ih češće biraju i obitelji, ponekad i na dulje vrijeme.

– Nama je stvarno popunjenost kroz kolovoz u hostelu bila odlična kao i u drugim objektima u Hrvatskoj. Stvarno super i bolje od očekivanog, naglašava Tomislav Milošević, odgovorna osoba u hostelu.

Iako su prošle godine zjapili prazni, u špici sezone nije se mogao pronaći slobodan krevet.

– U 8. mjesecu smo bili popunjeni. U pogledu na prošlu godinu u ovom periodu, narasli smo za 300 posto u odnosu na prošlu godinu, ali ako pogledamo 2019. to je 30% manje, naglašava Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ-a Pule.

Takvi gosti najčešće razgledavaju kulturne znamenitosti. Oblaci u Puli znače – redovi ispred Arene. I ovdje je vrhunac sezone bio iznad očekivanja.

Dobra će biti i posezona koja bi se mogla produljiti i do listopada, ako epidemija to dopusti.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno