Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Otvorene nove linije prema splitskoj zračnoj luci

Mađarski Wizz Air i španjolski Vueling u ovogodišnjem ljetnom redu letenja uvode nove linije prema splitskoj zračnoj luci. Oba avioprijevoznika već godinama u ljetnim mjesecima prometuju prema Splitu na više međunarodnih linija.

Vueling će tako od 17. lipnja ove godine uvesti redovnu liniju između Splita i Pariza (Zračna luka Orly) te na njoj najavljuje dva leta tjedno, svakog utorka i nedjelje. Linija bi trebala prometovati gotovo do kraja listopada, s time da je u listopadu dostupan tek jedan let tjedno, nedjeljom.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320 pa će na ovoj novoj liniji Vuelinga u razdoblju od lipnja do listopada biti dostupno više od 12.500 sjedala, piše Croatian Aviation.

Mađarski Wizz Air najavio je prvu novu liniju prema Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Radi se o redovnoj sezonskoj liniji Vilnius – Split – Vilnius koja će također s prometom započeti u lipnju.

Prvi let najavljen je za 13. lipanj, najavljena su dva leta tjedno, svakog ponedjeljka i petka, do kraja rujna, 23.09. Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa A320 te A321, koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 180 odnosno 230 sjedala u putničkoj kabini.

Wizz Air je ovo prva najava nove sezonske linije prema Hrvatskoj za ovu godinu, a uskoro bi trebalo biti još noviteta. Naime, više je hrvatskih zračnih luka u finalnim pregovorima s ovim niskotarifnim avioprijevoznikom oko pokretanja sezonskih linija prema Hrvatskoj još u ovoj ljetnoj sezoni, a prednost naših aerodroma leži u činjenici da je ovaj avioprijevoznik neočekivano dobio dodatne slobodne kapacitete. Naime, izbijanjem rata u Ukrajini Wizz Air je, baš kao i svi drugi avioprijevoznici, otkazao letove prema toj državi, a samo iz glavnog grada Kijeva ovog su ljeta trebali prometovati na više od 100 međunarodnih linija iz dvije zračne luke (Boryspil i Zhulyany).

Avioprijevoznik sada žurno radi na zapošljavanju viška kapaciteta za ovo ljeto, što je definitivno prednost hrvatskih zračnih luka, osobito Zračne luke Osijek prema kojoj je ovaj prijevoznik već prometovao.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno