Nedjelja, 24 rujna, 2023

Otok Vir hrvatski rekorder. Nevjerojatnih 2 milijuna noćenja.

Otok Vir prvak je hrvatskog turizma. Ne samo da je bio jedan od vodećih prije korone, nego je svoj uspješan niz nastavio odmah nakon ukidanja lock down situacije.

Otok Vir u ovoj sezoni ostvario je čak 85,2 posto razine u odnosu na lanjsku sezonu.

Još u prvoj polovici lipnja, našpravio je za start 70 000 noćenja. Do kraja srpnja Vir je uspio postati rekorder sa milijun noćenja, ostavivši iza sebe Rovinj s oko 900 tisuća. U sljedećem mjesecu potukao je konkurenciju s nevjerojatnih 700 tisuća u srpnju i rekordnih 770 ooo u kolovozu. No u rujnu su Virani imali razloga za ‘’feštu’’.

Nevjerojatna 2 milijuna do 17. rujna ostvareno je na ovom otočiću koji plijeni pažnju svojim prekrasnim plažama. Intenzivan rad na promociju svog pa tako i hrvatskog turizma pokazao se kao dobitna kombinacija. Radili su na promociji Hrvatske kao sigurne destinacije, koristili svoje utjecajne mađarske i češke goste kako bi širili dojmove o otoku…

Slovačka televizija izvještavala je tijekom lockdown  stanja s Vira pozivajući svoje sunarodnjake da dođu upravo na Vir, sigurno turističko odredište. Isto to su napravili i češka televizija te domaće produkcije. Naročito je Vir spominjala i nova ministrica turizma Brnjac, koja se javila direktno s Vira na nacionalnoj televiziji u srcu sezone.

Rekorder hrvatskog turizma ima razloga za slavlje.

Shodno ukupnom padu prometa na nacionalnoj razini – 59% u dolascima i 47% u noćenjima, virska 2 milijuna zvuče nevjerojatno. Do 20.rujna na Viru je ostvareno 2.030.143 noćenja domaćih i stranih turista. 

Doista na s ne iznenađuju ove brojke ako razmišljamo o Viru. Već gotovo desetljeće Vir radui na svojoj promociji obiteljskog turizma i domaćeg turističkog elitnog odredišta. Brendiranje destinacije unaprijedilo je cjelokupnu sliku i Vir kao turistički proizvod. Ono najvažnije je da Vir predstavlja konstantu hrvatskog turizma, bez većih oscilacija i iznenađenja.

Može ići samo najbolje i naprijed, a tome se nadaju i vesele svi oni koji na ovom prekrasnom otoku imaju kuće za odmor, apartmane i druge ugostiteljske objekte.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno