Utorak, 31 siječnja, 2023

Otok Hvar uvršten na ljestvicu Top 20 otoka Europe

UGLEDNI američki mjesečni časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao otok Hvar i općenito dalmatinske otoke na ljestvicu top 20 najboljih europskih otoka. 

“Hvar i dalmatinski otoci” našli su se na visokom šestom mjestu.

Posebno istaknuti Hvar se tako na ljestvici našao u društvu otoka Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija) i drugih, piše Index. Najboljim europskim otokom proglasili su grčki Milos.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, ističe da je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

“I ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat je po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima!” kaže Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara. Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godini.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno