Srijeda, 4 listopada, 2023

Otok Brač zvijezda njemačko-francuske emisije

Emisija o otoku Braču novinarke i autorice dokumentaraca Marie-Christine Degen bit će prikazana 7. ožujka u udarnom terminu na njemačko-francuskom TV kanalu Arte, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj Romeo Draghicchio.

„Više od milijun gledatelja imat će priliku putem TV kanala Arte i on-line medijeteke vidjeti ovu zanimljivu priču s otoka Brača. Maria-Christina Degen boravila je na Braču i snimila emisiju čija su centralna tema brački kamen i klesarska škola na otoku to jest cjelokupna priča oko bračkog kamena kao jednog od najtraženijih građevinskih materijala u Europi“, istaknuo je Draghicchio.

Riječ je o novoj emisiji novinarke koja je za svoju reportažu o Istri i istarskim tartufima u 2019. godini nagrađena nagradom Zlatna penkala, koja se dodjeljuje medijskim projektima koji promoviraju Hrvatsku i hrvatski turizam na inozemnim tržištima.

U emisiji o Braču opisuje se duga tradicija Klesarske škole u Pučišćima te se ističe kako je interes za ovu posebnu vještinu u porastu i među mladim ženama. Primjerice, prikazuje se rad protagonistice – šesnaestogodišnje Vanese Martinić na impozantnoj amfori od vapnenca. Napominje se kako se brački kamen koristio za izgradnju brojnih poznatih i povijesnih građevina, poput Bijele Kuće u Washingtonu i berlinskog Reichstaga.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno