Srijeda, 4 listopada, 2023

Otkazan advent. Božić je puno više od manifestacije – ostanimo odgovorni, poručuju Vinkovčani

Kako se epidemiološka slika ne poboljšava, zajednička odluka svih koji su uključeni u organizaciju je kako Advent u Vinkovcima na koji smo naviknuli posljednjih nekoliko godina ipak neće biti organiziran. Božić kao obiteljski blagdan puno je više od manifestacije, a u ovim trenucima pandemije najvažnije je upravo misliti na sebe i svoju obitelj i najbliže nam oko nas.

Ipak pripremljeno je nekoliko zanimljivosti koje će upotpuniti božićni ugođaj. Bit će ukrašena središnja gradska jelka, a pripreme za ukrašavanje traju već posljednjih tjedana. Paljenje Adventske svijeće bit će organizirano u središnjem Gradskom parku i to subotom, a svijeće će paliti župljani vinkovačkih župa. Raspored paljenja svijeća objavit ćemo u sljedećih nekoliko dana. Ono što možemo učiniti jeste ukrasiti grad, a svaka obitelj moći će u šetnji gradom osjetiti ipak to blagdansko ozračje.

Ugostitelji na Korzu će raditi u svoje uobičajeno radno vrijeme, a pripremaju i neke dodatne sadržaje. Kako bi se gradom ipak širio i miris Božića u ponudi će biti kuhano vino i čaj, ali i slatki blagdanski zalogajčići. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Vinkovaca izrađene i postavljene će biti jaslice s novim kipovima u prirodnoj veličini koje će zasigurno pridonijeti još pobožnijem Adventu.

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, kao i Gradsko kazalište ali i brojene udruge koje djeluju u Vinkovcima će svojim programom upotpuniti ovogodišnji prilagođeni program. Ukrašen će biti i središnji park, a djeca će imati priliku svoja pisamca ubaciti Djedu Božićnjaku u poštanski sandučić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcehtz.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno