Osobama iz trećih zemalja za ulazak u Hrvatsku od sada dovoljna i potvrda o rezervaciji

216

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u utorak, 14. rujna, u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom produžio trajanje sljedećih odluka  do 30. rujna 2021.:​

Također, izmijenjena je odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te je sada dopušteno održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima samo uz pridržavanje i preporuke te upute HZJZ-a, piše UHPA. Uz navedeno, organizator je dužan osigurati da u prostorima u kojima se održavaju navedena okupljanja mogu ulaziti samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (izlagači, posjetitelj, tehničko osoblje itd).

Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske izmjenjena je na način da je osobama iz trećih zemalja koje u Hrvatsku putuju iz turističkih razloga, uz predočenje potvrda o cijepljenju, preboljenu ili negativnom testu, dovoljna i potvrda o rezervaciji smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u RH.

AD

Nužne epidemiološke mjere određene su trajanju do 30. rujna 2021. godine. 

Na kraju, donesena je i jedna nova odluka – Odluka o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog posjedovanja EU digitalne COVID potvrde prilikom provođenja druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.  

Sve odluke Stožera civilne zaštite RH dostupne su ovdje.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD
IZVORUHPA