Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Osobama iz trećih zemalja za ulazak u Hrvatsku od sada dovoljna i potvrda o rezervaciji

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je u utorak, 14. rujna, u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom produžio trajanje sljedećih odluka  do 30. rujna 2021.:​

Također, izmijenjena je odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te je sada dopušteno održavanje sajmova i drugih oblika gospodarskih i turističkih događanja ili priredbi gdje se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima samo uz pridržavanje i preporuke te upute HZJZ-a, piše UHPA. Uz navedeno, organizator je dužan osigurati da u prostorima u kojima se održavaju navedena okupljanja mogu ulaziti samo osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu (izlagači, posjetitelj, tehničko osoblje itd).

Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske izmjenjena je na način da je osobama iz trećih zemalja koje u Hrvatsku putuju iz turističkih razloga, uz predočenje potvrda o cijepljenju, preboljenu ili negativnom testu, dovoljna i potvrda o rezervaciji smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u RH.

Nužne epidemiološke mjere određene su trajanju do 30. rujna 2021. godine. 

Na kraju, donesena je i jedna nova odluka – Odluka o nužnoj epidemiološkoj mjeri obveznog posjedovanja EU digitalne COVID potvrde prilikom provođenja druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.  

Sve odluke Stožera civilne zaštite RH dostupne su ovdje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno