Osim Zagreba, Rijeka je naj gay-friendly destinacija za strane i domaće posjetitelje

154

Portal Total Croatia je objavio opširni članak o stanju LGBT prava u Hrvatskoj i o tome koje su destinacije tolerantnije prema LGBT populaciji.

“Osim glavnog grada Zagreba, Rijeku često nazivaju najotvorenijim gradom – čak bismo ju mogli nazvati svojevrsnom gay i lezbijskom Mekom. Jedan od ključnih hrvatskih lučkih gradova, uvijek je imao reputaciju živahnog i raznolikog mjesta. Znakovito je da je gradski slogan za projekt Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 bio „Luka različitosti“. Istra i Kvarner tradicionalno su poznati kao najtolerantnija regija u Hrvatskoj.

Otok Rab smatra se jednim od prvih otvoreno gay-friendly odredišta u Hrvatskoj. Još od 1980-ih tiho, ali ponosno drži tu ‘titulu’. Međutim, tek 2011. Rab je službeno postao prvo mjesto u Hrvatskoj koje se otvoreno promoviralo kao gay-friendly turistička destinacija, prenosi rijekadanas.com.

AD

Kao što je već spomenuto, Split je sve otvoreniji za različite vrste posjetitelja. Kao najveća turistička meka u Hrvatskoj, Dubrovnik je među najprihvatljivijim destinacijama. 2020. godine na Zrću, popularnom odredištu za zabave na otoku Pagu, trebao se održati prvi festival gay glazbe. Nažalost, pandemija COVID-19 spriječila je da se to dogodi.”

Koliko je Rijeka prepoznata izvan granica Hrvatske kao gay-friendly destinacija, dovoljno govori da poznati pjevač Mika snimio videospot za svoju pjesmu Sanremo u Rijeci. Pjesma govori o problemu homofobije i emancipaciji LGBT populacije.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD
IZVORrijekadanas.com /