Petak, 9 lipnja, 2023

OPTIMIZAM IZNAJMLJIVAČA U ISTRI: “Kuće za odmor već rezervirane za veći dio ljeta.”

“Gosti, kako domaći, tako i inozemni jedva čekaju izaći iz ovog okova izolacije uslijed covid-19 krize tako da uskoro kreće hedonizam na najjače”, uvjeren je Vlatko Mrvoš, vlasnik Studio apartmana Galerija u buzetskoj starogradskoj jezgri, prenosi Glas Istre.

Proteklog produženog vikenda moj je apartman bio popunjen domaćim gostima iz Novog Marofa, a takav je booking zabilježio još jedan apartman unutar starogradske jezgre Buzeta gdje su boravili gosti Zagreba. Htjeli su proći Stazu sedam slapova i upoznati se s eno gastronomijom našeg područja. Ljetne perspektive po meni su odlične. Kuće za odmor s bazenima bile su hit i prošle godine usred korona krize jer su nudile potpunu privatnost i izoliranost od ostalih gostiju što nije bio slučaj s apartmanima, tako da ova dobra rano lipanjska popunjenost apartmana daje nadu da bi ova godina za svih mogla biti bolja nego prošla”, izjavio je Mrvoš.

Njegov optimizam dijele supružnici Ariela i Marin Gojanović, vlasnici ruralne kuće za odmor “Naša Istra”, u zaseoku Buljavci ispod Roča. Na jednoj od najromantičnijih sjevernoistarskih odmorišnih lokacija koja se može pohvaliti i s bazenom, sezona je i lani bila bolja od očekivanja jer profitirale su kuće za odmor, pogotovo one udaljene od drugih, relativno na osami, poput njihove.

“Mi sada imamo jednu lijepu popunjenost od 10. srpnja do 4. rujna i kasnije još jedan tjedan u rujnu. Većinom su to Austrijanci i Nijemci. Ono što čujemo od naših stalnih gostiju je to da su se cijepili i da se vesele dolasku i to je bio način na koji su oni uopće mogli planirati odmor u Hrvatskoj”, kaže Ariela te dodaje da su se iznajmljivači prilagodili trenutku, ne uzimaju nikakav avans, i skroz je fleksibilno otkazivanje smještaja.

S obzirom na to da epidemiološke mjere polako popuštaju, u Turističkoj zajednici Buzeta također vjeruju da će u turizmu doći do planiranog laganog rasta u odnosu na prošlu godinu i da će turisti Hrvatsku pa tako i Istru percipirati kao sigurnu destinaciju za odmor.

“Primjetno je da nam u sve većem broju stižu Nijemci, Austrijanci, Poljaci i Česi. Iz prve ruke saznajem da su mnoge kuće za odmor na području TZ Buzeta, posebno one s bazenima i okućnicom, već rezervirane za veći dio ljeta, a mi smo započeli s pripremama zabavnih i kulturnih događaja za ljeto u našem gradu”, kaže viša stručna suradnica TZ Buzet Jasmina Černeka.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno