Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Oporezivanje bankomata samo je početak. Porezi će se primjenjivati na još dosta toga

Počelo je javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o lokalnim porezima Grada Pule. Prijedlog nove odluke pred građanima je do 3. prosinca, a komentari i mišljenja zaprimaju se na e-adresi lokalniporezi@pula.hr Zainteresirani prateće dokumente i dodatne informacije mogu pronaći na web stranici Grada Pule (www.pula.hr) u rubrici e-Konzultacije.

Kako se pojašnjava u obrazloženju odluke, predloženom izmjenom uređuje se oporezivanje ovisno o načinu korištenja javne površine uslijed nastupa novih okolnosti od trenutka primjene osnovne odluke.

Oporezivanje kod korištenja javnih površina za ugostiteljske terase

Predloženim izmjenama uređuje se oporezivanje kod korištenja javnih površina za ugostiteljske terase s obzirom da se u praksi ukazala potreba za drugačijim definiranjem vremenskih razdoblja za te korisnike, ali i potreba za uvrštavanjem novih kategorija korisnika javnih površina.

Tako se novom odlukom predviđa oporezivanje vlasnika pokretnih naprava kao što su bankomati i ostali automatski uslužni uređaji te samostojeći telekomunikacijski ormarići na javnim površinama.

Porez za ugostitelje

Porez za ugostitelje utvrđuje se s obzirom na razdoblje u kojem imaju otvorenu ugostiteljsku terasu na javnoj površini, pa se tako predviđa godišnja (stalna) i nekoliko kategorija sezonskih terasa u različito doba godine. Mjesečni iznos poreza po četvornom metru terase kreće se od 40 do 140 kuna, ovisno i o zoni u kojoj je postavljena, od visoko frekventnog dijela zone 1 i drugih dijelova zone 1, do zona dva i tri.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno