Subota, 25 ožujka, 2023

Opatijski Advent uz more uvršten među najljepše u Europi

Toplina i čarolija opatijskog Adventa osvojila je lani srca diljem Europe i svijeta, ali i donijela iznimni publicitet i promociju grada u brojnim medijima i publikacijama. Među njima je i tvrtka Blanchere Illumination koja je fotografiju prekrasno okićene Opatije uvrstila u svoj katalog, uz bok najvećim svjetskim gradovima poput New Yorka, Amsterdama, Pariza, Londona, Budimpešte i drugih.

Ove godine, Najljepši Advent uz more našao je svoje mjesto i na popisu najljepših božićnih uređenja za 2021. godinu na stranicama utjecajne turističke organizacije European Best Destinations. Na portalu koji okuplja više od šest milijuna posjetitelja, Opatija je u kategoriji „Best Christmas Lights“ smještena među poznatim blagdanskim destinacijama kao što su Moskva, Nica, Madrid, Ljubljana, Prag, Monte Carlo, Budimpešta, London…

– Luksuzno ukrašene ulice i trgovi, klizalište te mnoge glazbene i scenske izvedbe na brojnim predivnim lokacijama tek su mali dio očaravajućeg Adventa u Opatiji, piše Turizmoteka. Zvuk božićnih pjesama i opojni mirisi kuhanog vina i tople čokolade jamče doista pamtljivo iskustvo za sve posjetitelje, navodi se, između ostalog, na portalu European Best Destination, koji podsjeća i da je prosinac u Opatiji posvećen čokoladi.

Advent u Opatiji tako se promovira na portalu institucije koja spada među vodeće neovisne autoritete u turizmu, u elitnom društvu europskih metropola.
– Advent je postao jedna od ključnih manifestacija u Opatiji, ali i čitavoj regiji, čija popularnost i značaj raste svake godine. Najromantičniji i najsvečaniji dio godine najbolja je prilika za upoznavanje Opatije u jedinstvenoj atmosferi. Blagdanska čarolija osjeti se u svakom kutku grada i čini svaki doživljaj nezaboravnim, a stotine tisuća lampica i predivnih dekoracija tijekom Adventa pretvaraju Opatiju u zimsku bajku.

Važne su nagrade, priznanja i promocija, ali jednako nam je važan osjećaj zadovoljstva koji dijele svi naši gosti, posjetitelji i sugrađani. To nam je ujedno i motivacija da svake godine podignemo ljestvicu više. Intenzivnom promocijom opatijskog Adventa koju provodimo na stranim tržištima, a posebno uvrštenjem i prezentacijom našeg Adventa na najjačem turističkom portalu kojeg prati 6 milijuna posjetitelja, raste prepoznatljivost Opatije kao atraktivne turističke destinacije na svjetskoj turističkoj karti, kazala je direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić. Najljepši Advent uz more održat će se u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije od 26. studenog do 9. siječnja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno