Ponedjeljak, 6 veljače, 2023

Opatijski Advent uz more dobio najljepše uređene izloge

Najljepši Advent uz more ove je godine brojne posjetitelje oduševio svojim najvećim i najraskošnijim izdanjem. Uz djelatnike Turističke zajednice koji su osmislili i u suradnji s Parkovima uredili javne prostore, veliku zaslugu za izvrsnu atmosferu i jedinstven blagdanski ugođaj u Opatiji imaju i brojni ugostitelji, hotelijeri, trgovci i drugi poduzetnici koji su uložili trud u prigodno uređenje svojih prostora i izloga tijekom adventskog razdoblja.

Taj trud svake godine, u izboru najljepše uređenih izloga, nagrađuje Turistička zajednica Grada Opatije, s ukupnim iznosom od 6.000 kuna. Tročlano povjerenstvo, koje su činili novinarka Marina Kirigin, dizajner i profesor na APURI Aljoša Brajdić i marketing menadžer Turističke zajednice grada Opatija Gracia Krainer, obišlo je i razgledalo stotinjak poslovnih prostora u centru Opatije. Ocjenjivali su uređenje temeljem pet kriterija: originalnost i kreativnost u načinu predstavljanja proizvoda, originalnost i kreativnost u uporabi dekorativnih elemenata, originalnost i kreativnost u uporabi novih i tradicionalnih dizajnerskih dostignuća, estetski sklad i blagdanski ugođaj, piše Turizmoteka.

Najviše ocjene ove godine je zaslužio Bread & Burger Bar Romero. Drugo mjesto zauzela je trgovina nakitom Morsko blago, a treće su podijelili Tannin fine wine&food shop i trgovina Ghetaldus. Najljepši izlog TZ Opatija nagradit će s 3.000 kuna, drugoplasirani izlog s 2.000 kuna, dok će 1.000 kuna podijeliti trećeplasirani dobitnici.

– Uspjeh svake manifestacije ovisi o sinergiji javnog sektora i naših gospodarstvenika. To osobito dolazi do izražaja u blagdansko vrijeme, kada je prigodno uređenje važan dio ukupnog adventskog doživljaja za posjetitelje. Kao što se mi trudimo iz godine u godinu podizati ljestvicu uređenja javnih gradskih prostora, tako se vidi i sve veći trud koji u svoje izloge i poslovne prostore ulažu naši hotelijeri, obrtnici, ugostitelji i svi drugi gospodarski subjekti u Opatiji. Veseli nas da se i ove godine velik broj njih uključio u blagdansku atmosferu i tako dao svoj doprinos u stvaranju jedinstvenog ugođaja po kojem je Advent u Opatiji postao poznat u Hrvatskoj i inozemstvu, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić čestitavši nagrađenima i zahvalivši svima koji su uredili svoje izloge.

Za više informacija: www.visitopatija.com.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno