Petak, 22 rujna, 2023

Opatiji i Rijeci je povjereno domaćinstvo Svjetski Skål kongres 2022. Značaj ovog događaja za turizam destinacije je ogroman

Ponovljena kandidatura jednoglasno prihvaćena: Svjetski Skål kongres 2022. u Opatiji i Rijeci

Nakon ponovljene zahtjevne kandidature, jednoglasno i uz veliku podršku kolega iz cijelog svijeta Opatiji i Rijeci je povjereno domaćinstvo ovog događanja koje ima nemjerljiv značaj za turizam destinacije i cijele Hrvatske.

Skal congress in the European Capital of Culture 2020

OPATIJA – Svjetski Skål kongres ipak će biti održan u Opatiji i Rijeci. Protekle subote na održanoj online sjednici Generalne skupštine Skål International udruženja, Skål klubu Kvarner jednoglasno je potvrđeno domaćinstvo Svjetskog Skål kongresa koji će biti održan od 13. do 18. listopada 2022. godine. Iako je, nažalost, zbog pandemije bolesti COVID-19 otkazan Skål kongres koji je upravo ovih dana trebao biti održan u Opatiji i Rijeci pod motom »Skal congress in the European Capital of Culture 2020«, turistički djelatnici s Kvarnera nisu odustali od jedinstvene prilike da predstave svoju regiju predstavnicima najvećeg svjetskog udruženja turističkih profesionalaca.

Ponovljenu zahtjevnu kandidaturu Kvarnera, Opatije i Rijeke na sjednici Generalne skupštine predstavila je Irena Peršić Živadinov (predsjednica Skål Kluba Kvarner u dva mandata i direktorica TZ-a Kvarnera) te je Kvarneru jednoglasno i uz veliku podršku kolega iz cijelog svijeta povjereno domaćinstvo ovog događanja koje ima nemjerljiv značaj za turizam destinacije i cijele Hrvatske.

Protiv izazova krize

Tamara Černeka, predsjednica Skål kluba Kvarner je u uvodnom obraćanju naglasila da su trenutni izazovi i kriza s kojom se suočava svjetski turizam učvrstio želju turističkih djelatnika s Kvarnera da domaćinstvo 2022. godine bude besprijekorno odrađeno.

Skål klub Kvarner ove godine slavi 10 godina djelovanja, a osnovan je zaslugama Katice Hauptfeld, vlasnice poznate turističke agencije Katarina line, koja je ubrzo oko sebe okupila neke od najutjecajnijih turističkih djelatnika Kvarnera i koji su zajedničkim snagama, projektima i idejama vrlo brzo postali zapaženi u krugovima Skål Internationala na međunarodnoj razini. Tako je i ova kandidatura i dobivanje domaćinstva kongresa u 2020. i ponovno u 2022. godini velikim dijelom njena zasluga, istakli su u kvarnerskom udruženju.

Očekuje se da će za vrijeme ovog prestižnog međunarodnog događanja u 2022. godini na Kvarneru boraviti oko 1.000 sudionika, među kojima su mnogi vlasnici utjecajnih turističkih agencija i touroperatora kojima će se imati prilika pokazati turistički potencijal regije i koji će na taj način još uspješnije u budućnosti nuditi naše turističke kapacitete svojim klijentima.

​Skål »obitelj« u više od 100 zemalja

Skål International, međunarodna je organizacija turističkih menadžera koja broji oko 14.000 članova okupljenih u preko 340 klubova u više od 100 zemalja širom svijeta i najveća je u sektoru turizma. Članovi Skål Kluba Kvarner su profesionalci u turizmu Kvarnera (hotelijeri, agencije, turističke zajednice, predstavnici akademske zajednici i drugi).

U Hrvatskoj još djeluju Skål klubovi Zagreb, Dubrovnik i Split. Prestižna titula d’Honneur of Skål International na Skupštini je dodijeljena dr. sc. Zlatanu Fröhlichu, predsjedniku HGK-a Zagreb i predsjedniku Nacionalnog vijeća Skål Hrvatska.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno