Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Opatija ostvarila porast noćenja od 35 % u odnosu na prošlu godinu

Opatija je s jučerašnjim danom ostvarila više turističkih noćenja nego cijele 2020. Uz porast odlične su i najave za rujan, poručuju iz Turističke zajednice.

Od početka siječnja do 20. kolovoza ostvareno je 494.605 noćenja, što je povećanje od 35 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U usporedbi s rekordnom 2019. godinom, do sada je u 2021. godini ostvareno 60 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje 2019. godinom, navodi se u priopćenju.

Po podatcima koji se iznose, u dvadeset dana kolovoza u Opatiji je registrirano 139.572 noćenja, što je 34 posto više u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, piše N1.

Pritom su 94 posto noćenja ostvarili strani državljani, najviše iz Njemačke, Austrije i Mađarske. Nijemci su ostvarili 46.000 noćenja, što je 46 posto više nego u dvadeset dana lanjskog kolovoza, Austrijanci 20.600 noćenja, uz rast od 99 posto u odnosu na prošlu godinu, dok su Mađari ostvarili 10.500 noćenja, s rastom od 32 posto.

Domaći gosti su na četvrtom mjestu, s ostvarenih 8600 noćenja, ističu iz opatijske Turističke zajednice.

Po podatcima koje iznose, polovica noćenja bila je u hotelima, koji bilježe 47-postotni rast. U privatnom smještaju ostvreno je 46 posto kolovoških noćenja, dok je preostalih 4 posto noćenja bilo u nekomercijalnom smještaju.

“Rezultat koji je Opatija ostvarila u dosadašnjem dijelu sezone nadmašuje očekivanja, posebice ako i posezona bude u skladu s najavama koje trenutačno postoje, što će u velikoj mjeri ovisiti o epidemiološkoj situaciji u destinaciji, ali i emitivnim turističkim tržištima”, ocijenila je direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić.

Navela je da su hotelski i privatni smještaj visoke kategorije izrazito traženi te da su rasprodani i rujanski kapaciteti.

“U suradnji s brojnim subjektima iz turističkog sektora proteklo razdoblje radili smo na kreiranju novih turističkih proizvoda i doživljaja prilagođenih epidemiološkoj situaciji i novim navikama gostiju, a veseli nas da su gosti to prepoznali i pozitivno reagirali na činjenicu da Opatija pruža sve što im je potrebno za savršeni odmor”, rekla je Suzi Petričić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno