Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Omiljene destinacije francuskih turista su Split i Dubrovnik

U jednom od najčitanijih dnevnih francuskih listova, prestižnom Le Figaru, obavljena je reportaža s nedavnog studijskog putovanja koje je organiziralo Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, u suradnji sa zračnom kompanijom Transavijom te uz potporu Turističke zajednice Zadarske županije, izvijestila je direktorica predstavništva HTZ-a u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica.

U članku Zadar et ses îles, bijoux méconnus de la Croatie, odnosno Zadar i njegovi otoci – nepoznati dragulji Hrvatske, poznati francuski novinar specijaliziran za turizam Ludovic Bischoff prenosi svoje dojmove o Zadru i regiji te stavlja naglasak na grad iznimno bogate povijesti, kulturne raznolikosti i baštine koji turistima nudi brojne mogućnosti.

U tekstu se navodi izbor najboljih destinacija za posjetiti, čitateljima se predlaže gdje odsjesti te u kojim restoranima kušati prepoznatljivu gastronomsku ponudu Zadarske županije, piše Index. Poseban naglasak stavljen je na otok Pag i tradiciju proizvodnje soli, pašku čipku, ali i kulturno i povijesno naslijeđe kraljevskog Nina te bogatstvo NP-a Paklenica.

“U dosadašnjem dijelu godine Hrvatska je zabilježila više od 230.000 dolaska s tržišta Francuske, što je gotovo 150 posto više nego tijekom prošle godine, odnosno govorimo o 52 posto dolazaka zabilježenih u rekordnoj 2019. godini. U ovom trenutku u Hrvatskoj boravi oko 27.000 Francuza koji preferiraju Splitsko-dalmatinsku i Dubrovačko-neretvansku županiju te sve više otkrivaju Istru. Omiljene destinacije su im Split i Dubrovnik, ali i otok Hvar koji u ovom trenutku po turističkom prometu Francuza nadmašuje rezultate iz 2019. godine, i to za 30 posto. Tijekom ovogodišnje ljetne sezone Hrvatska i Francuska povezane su brojnim zrakoplovnim linijama usmjerenim prema zračnim lukama Zagreba, Pule, Zadra, Splita i Dubrovnika. Prema Hrvatskoj Francuzi mogu letjeti iz Pariza, Bordeauxa, Lyona, Marseillea, Nantesa, Nice, Strasbourga i Toulousea, uz ponudu više od 30 različitih redovnih, low cost i charter linija prijevoznika Transavije, Volotee, Ryanaira, Easyjeta, Croatia Airlinesa i Air Francea”, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U dosadašnjem dijelu kolovoza Hrvatska je zabilježila oko 100.000 dolazaka te 380.000 noćenja francuskih turista, što je 103 posto više dolazaka nego tijekom usporedivog razdoblja 2020. godine, tj. razina od 74 posto dolazaka zabilježenih u istom periodu rekordne 2019. godine, prenosi HTZ.

“Hrvatska je po mišljenju popularnog francuskog Voguea jedna od omiljenih ljetnih destinacija brojnih svjetskih zvijezda, dok jedan od najpopularnijih francuskih turističkih vodiča Petit Fute stavlja poseban naglasak na Istru koju francuski gosti sve više otkrivaju”, nadodala je Mihalić Đurica.

“Hrvatska se uvijek iznova nalazi na vrhu omiljenih ljetnih destinacija svjetskih zvijezda”, stoji u francuskom Vogueu uz fotografiju manekenke Jasmine Tookes koja je djevojačku proslavila upravo u Hrvatskoj, točnije u Dubrovniku.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno