Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Okrupnjavanje hotelske scene u Hrvatskoj. Laguna Novigrad preuzima Dalmacija hotele

Laguna Novigrad preuzima Dalmacija hotele tj. HTP Korčulu i HTP Orebić. Hotelska kompanija Laguna Novigrad zaključila je ugovor o preuzimanju tvrtke Dalmacija hoteli, u čijem su većinskom vlasništvu i hotelske tvrtke HTP Korčula i HTP Orebić, a vrijednost transakcije je 140 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz Lagune Novigrad.

Napominjući kako je tvrtku Dalmacija hoteli osnovao Fond za gospodarsku suradnju Prosperus FGS, koji je 2014. u sklopu predstečajne nagodbe postao većinski vlasnik, čime je i izbjegnut stečaj HTP Korčula i HTP Orebić, iz Lagune Novigrad ističu da će te tvrtke nakon preuzimanja poslovati pod Lagunim brendom Aminess hoteli i kampovi.

Za vrijednost transakcije od 140 milijuna kuna iz Lagune Novigrad kažu da će ju osigurati dokapitalizacijom posrednog većinskog vlasnika, društva Auctor Holding a.s. iz Praga, koje je u vlasništvu Olega Uskokovića, te društva J&T Private Equity Group Croatia Investments iz Praga.

Dokapitalizacija Lagune Novigrad

Pravo sudjelovanja u dokapitalizaciji Lagune Novigrad biti će omogućeno i ostalim dioničarima razmjerno njihovom sudjelovanju u temeljnom kapitalu društva.

Tvrtke u vlasništvu Dalmacija hotela imaju sedam hotela, apartmansko naselje i kamp s mobilnim kućicama, ukupnog kapaciteta tisuću smještajnih jedinica, dok pod brendom Lagune Novigrad Aminess već posluje šest hotela, tri kampa s mobilnim kućicama i kompleks vila u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kapaciteta 3.850 smještajnih jedinica.

Među pet vodećih hotelskih grupacija

“S obzirom na kapacitete i razvojne potencijale, poslovni cilj Lagune Novigrad je uvrstiti se među pet vodećih hotelskih grupacija u Hrvatskoj”, ističu iz te kompanije, podsjećajući da su nedavno proširili poslovanje i na otok Krk preuzimanjem upravljanja nad turističkim poduzećem Hoteli Njivice, čiji su krajnji većinski vlasnici također Oleg Uskoković i J&T Private Equity Group Croatia Investments.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno