Subota, 25 ožujka, 2023

Održana godišnja skupština UHPA-e

U petak, 17. prosinca 2021. godine, u hotelu Westin u Zagrebu održana je godišnja skupština UHPA-e.

“Iza nas je još jedna izazovna poslovna godina u kojoj nažalost dobri rezultati turističke sezone 2021. nisu bitno utjecali na poslovanje turističkih agencija, s obzirom na specifičnost poslovanja, čemu svjedoči i enormni pad prihoda tijekom zadnje dvije godine. Unatoč svim izazovima i neizvjesnosti s kojima smo i dalje suočeni, prema nadolazećoj godini gledamo s dozom optimizma, no nećemo uspjeti sami ako nas na tom putu ne prate i mjere državne politike, prvenstveno u vidu potpora za zadržavanje radnih mjesta naših zaposlenika”, izjavio je Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Skupštini su prisustvovali i predstavnici Ministarstva turizma i sporta te Hrvatske turističke zajednice. Robert Pende, ravnatelj Uprave za razvoj poduzetništva, investicije i konkurentnost turističkoga gospodarstva u Ministarstvu turizma i sporta predstavio je Nacionalni plan oporavka i otpornosti, odnosno uvjete i mogućnosti koje su na raspolaganju turističkim agencijama. Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda u HTZ-u, članovima UHPA-e prezentirala je aktivnosti HTZ-a usmjerenih za podršku rada turističkih agencija i razvoja DMK u 2022., stanju i aktivnostima na našim emitivnim tržištima te je prezentirana suradnja HTZ-a i UHPA-e.

Sudionicima je predstavljen i projekt Društveno poduzetništvo u turizmu – Inovativni volunturistički proizvod čiji je nositelj turistička agencija Ventula Travel d.o.o., članica UHPA-e, a projektni partneri su Udruga „MI“ – Split, Visoka škola Aspira – Split i Udruga hrvatskih putničkih agencija.

U službenom dijelu sjednice usvojeni su Financijski plan za provedbu programa rada UHPA-e za 2022. godinu, zapisnik s 44. odnosno 39. sjednice Skupštine UHPA-e te je donesena odluka o visini i uvjetima plaćanja članarine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno