Subota, 25 ožujka, 2023

Odlučna i brza reakcija izvela je zemlju iz lockdown-a prije drugih europskih destinacija

Brze akcije grčke vlade na rješavanju krize Covid-19 pomogle su turističkoj industriji u toj zemlji da ostane elastična i pripremi se za povratak 2021. godine.
Grčki ministar turizma Harry Theoharis rekao je za WTM Virtual da je njegova zemlja poduzela “odlučnu brzu akciju ” pa je iz zaključavanja izašla prije nego neke druge europske zemlje.

Grčka ekonomija ide bolje od prosjeka u Europi

“Grčka ekonomija ide bolje od prosjeka u Europi, jer smo rano ušli u blokadu i to brže i strože”, rekao je. Grčka se otvorila za strane turiste 1. srpnja i ove je godine ostvarila više od 4,5 milijuna inozemnih posjetitelja. Turistička poduzeća su tijekom tog razdoblja „hibernacije“ dobivale financijske potpore, dok je vlada surađivala s privatnim sektorom na izradi protokola za sigurno otvaranje.
“Moramo imati funkcionalnu turističku industriju, spremnu za ponovni nastup kad god to bude moguće”, rekao je direktoru PR-a i konferencijskog marketinga WTM Virtual-a Samu Martinu.

Ambiciozni ciljevi održivosti

Turizam čini oko 10% grčkog BDP-a i 400 000 radnih mjesta, što ga čini “neizmjerno važnim sektorom”, rekao je ministar. Više od 200.000 ljudi u Grčkoj prošlo je obuku o novim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima, a testiranje je moglo pratiti infekcije kako bi posjetiteljima i mještanima pružilo samopouzdanje.
Grčki turistički sektor također postavlja ambiciozne ciljeve održivosti, potičući recikliranje i obnovljive izvore energije.

„Grčki turizam je uspio; ništa nije bilo lako, ali ništa nije bilo nemoguće. “

Otok Astypalea odabrao je Volkswagen za projekt razvoja infrastrukture koja će zamijeniti sva benzinska vozila električnim – a električna energija se generira iz obnovljivih izvora.
Ministar je također razgovarao o potrebi postizanja održive ravnoteže između potreba turizma i šire zajednice, kako bi se izbjegli problemi prekomjernog turizma.
Uzbudila ga je vijest o mogućem cjepivu i rekao je da će se i dalje zalagati za zajedničke protokole putovanja kako bi putnicima pružili više samopouzdanja za povratak.

“Moramo ponuditi viziju za 2021. i dalje – pozitivnu poruku da smo se pokazali otpornima i uspjeli ponovno otvoriti i ponovo pokrenuti”, rekao je.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno