Srijeda, 4 listopada, 2023

Odličan turistički projekt Bikademy: bicikliraj i osvajaj nagrade

Bikademy je inovativni i interaktivni cikloturistički proizvod koji promovira određene lokacije kao poželjne cikloturističke destinacije – ili, pojednostavljeno: odličan projekt koji motivira sve one koji guštaju u otkrivanju novih mjesta na dva kotača, a iza njega stoji Slavonac Krešimir Herceg.

Bicikademija

Priča je započela prije nekoliko godina kao Bicikademija, da bi s vremenom „odrasla“ u Bikademy s kojom se možete bolje upoznati putem web stranice i aplikacije kojom se postaje student. Ispiti se ne polažu u klupama, nego u prirodi –  sve što treba napraviti je pedalirati do određene lokacije i napraviti selfie putem aplikacije.

Krešo, za kojeg će prijatelji reći da je društveni lik, zaljubljenik u marketing i aktivni život te sport, u bicikliranje se zaljubio još u osnovnoj školi u Slavonskom Brodu.

Promocija Slavonije i Baranje 

„Tada smo svake ljetne praznike biciklirali na neka mjesta u okolici: jezera Petnja i Ljeskove vode, tada omiljeno kupalište Migalovce... Odlaskom na faks u Zagreb je bicikliranje stalo, ali se povratkom u Slavonski Brod ponovo vratila ta navika i uživanje u vožnji. Još jedna ideja je došla, a to je promocija Slavonije i Baranje kao odlične turističke destinacije koja ima sve (osim mora): gostoljubivost domaćina, odličnu gastro i eno ponudu te bogatu kulturnu i prirodnu ponudu. 

Tada pokrećemo biciklijadu Mali Pariz – Klakar (aluzija na poznati reli Pariz – Dakar), jer je Mali Pariz jedno naselje u Brodu, a Klakar selo nedaleko Broda. Tim projektom kreće ozbiljniji pristup cikloturizmu i tada se javlja i ideja Bicikademije. Od početka je engleski naziv bio Bikademy, a ove godine smo odlučili napraviti kompletan rebrending i redizajn, razvijati taj cikloturistički proizvod samo na engleskom jeziku i sada ostaje brend Bikademy“, priča nam Krešimir koji u ovom projektu nije sam.

„U Bikademy timu su od početka prije svega prijatelji, a onda kolege: Tin Horvatin, Boris Predmerski i Berislav Petrović.

Berlinska veza je naš prijatelj Filip Mrvelj, jedini hrvatski 3D Street Art umjetnik, koji par godina živi u Berlinu. S Filipom inače radim projekt Vukovart, te smo snimili dva dokumentarna putopsina filma Bike Advantures of Hlapich and Lima, gdje smo biciklirali do Francuske i kroz talijanske regije Toskanu i Lazio.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno