Subota, 23 rujna, 2023

Odličan projekt TZ grada Splita – virtualna šetnja Splitom

Turistička zajednica grada Splita objavila je novu virtualnu šetnju kojom se Split prezentira kroz atraktivan i interaktivan vizualni prikaz. Prošetati se može preko linka https://360.visitsplit.com/

Radi se o 188 virtualnih panorama, produciranih od 17.600 fotografija snimljenih iz zraka i sa zemlje, tako da u konačnici imaju rezoluciju veću od 230 megapiksela, što omogućuje posjetitelju uvećavanje sadržaja i doslovno pregled svakog detalja scene.

S druge strane HDR tehnika produkcije jamči kristalno jasnu sliku i ogromnu količinu detalja. Virtualna šetnja sadrži i zanimljive kratke tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku, koji dodatno privlače posjetitelje i informiraju o glavnim lokacijama.

Virtualne šetnje napravljene su u HTML5 tehnologiji koja radi na svim platformama i uređajima bez ikakve instalacije aplikacija i slično, nego izravno kroz internetski preglednik, piše Slobodna Dalmacija.

– Vrijeme pandemije dodatno je osnažilo važnost primjene tehnologije u promociji destinacije, stoga smo ovim projektom htjeli svim potencijalnim turistima dodatno približiti ljepote Splita kako bi izabrali upravo naš grad za svoj dugo iščekivani odmor, ali i prezentirati ga onima koji trenutno zbog pandemije ne mogu doći u Split.

Ovo je jedan od naših projekata kojim pratimo svjetske trendove u upravljanju marketingom destinacije i vjerujemo da će doprinijeti ostvarenju uspješne turističke godine – kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Projekt je realiziran u suradnji s L33T digitalnom marketinškom agencijom a u projektu su sudjelovali Grad Split, splitski muzeji i ostale kulturne institucije grada Splita.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno