Odličan način kako pomoći ugostiteljima. Potpore za vanjske terase restorana i barova

264

Jednostavna ali izuzetno hvale vrijedna inicijativa. Buzet osmislio odličan način kako pomoći restoranima i barovima koji imaju vanjske terase i ”štekate”.

Ugostitelji na sjeveru Istre sa zadovoljstvom su dočekali vijest da je Grad Buzet raspisao javni poziv za dodjelu potpora ugostiteljima za nabavu grijalica za terase i otvorene prostore. Epidemiološke mjere koje su na snazi značajno smanjuju kapacitete ugostiteljskih objekata pa je želja bila omogućiti im rad na otvorenom i u zimskom dijelu godine.

Gosti izbjegavaju unutrašnje prostorije

– Gosti u pravilu zbog situacije s koronavirusom izbjegavaju unutrašnji prostor i makar je hladnije radije će sjediti na terasi pa će grijalice zasigurno omogućiti da i po niskim temperaturama budu na otvorenom prostoru, kaže Aleksandar Merlak vlasnik Humske konobe, jedinog ugostiteljskog objekta u Humu – najmanjem gradu na svijetu, koji je i ovih prohladnih jesenjih dana česta meta izletnika ponajviše iz Istarske i susjedne Primorsko-goranske županije.

Zadovoljni su i u kultnom buzetskom kafiću “Tina”.

– Budući da smo mali lokal, grijalice će nam dobro doći jer ćemo i zimi moći koristiti vanjski prostor, rekla nam je Tara Šverko Fabijančić, vlasnica obrta za ugostiteljstvo “Tina”, s 37-godišnjom obiteljskom tradicijom.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 16.00.

Please wait...

Thank you for sign up!