Utorak, 21 ožujka, 2023

Odličan način kako pomoći ugostiteljima. Potpore za vanjske terase restorana i barova

Jednostavna ali izuzetno hvale vrijedna inicijativa. Buzet osmislio odličan način kako pomoći restoranima i barovima koji imaju vanjske terase i ”štekate”.

Ugostitelji na sjeveru Istre sa zadovoljstvom su dočekali vijest da je Grad Buzet raspisao javni poziv za dodjelu potpora ugostiteljima za nabavu grijalica za terase i otvorene prostore. Epidemiološke mjere koje su na snazi značajno smanjuju kapacitete ugostiteljskih objekata pa je želja bila omogućiti im rad na otvorenom i u zimskom dijelu godine.

Gosti izbjegavaju unutrašnje prostorije

– Gosti u pravilu zbog situacije s koronavirusom izbjegavaju unutrašnji prostor i makar je hladnije radije će sjediti na terasi pa će grijalice zasigurno omogućiti da i po niskim temperaturama budu na otvorenom prostoru, kaže Aleksandar Merlak vlasnik Humske konobe, jedinog ugostiteljskog objekta u Humu – najmanjem gradu na svijetu, koji je i ovih prohladnih jesenjih dana česta meta izletnika ponajviše iz Istarske i susjedne Primorsko-goranske županije.

Zadovoljni su i u kultnom buzetskom kafiću “Tina”.

– Budući da smo mali lokal, grijalice će nam dobro doći jer ćemo i zimi moći koristiti vanjski prostor, rekla nam je Tara Šverko Fabijančić, vlasnica obrta za ugostiteljstvo “Tina”, s 37-godišnjom obiteljskom tradicijom.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno