Utorak, 26 rujna, 2023

Odbijanje nominacije za Zlatni kunu naš je odgovor na djelovanje HGK, poručuje Lucijan Carić

Lucijan Carić je stručnjak za informatičku sigurnost i uz Leona Juranića, vodećeg “bijelog hakera”, suvlasnik DefenseCodea kompanije za izradu softvera koji se najjednostavnije može opisati kao cyber oružje za borbu protiv hakera. U 2019. godini bili su nominirani za nagradu Hrvatske gospodarske komore ‘Zlatna kuna”’ Nominaciju su odbili, a Carić u tekstu za Telegram objašnjava taj njihov potez.

Odbijanje nominacije za Zlatnu kunu u kategoriji najboljeg post startupa prvenstveno je moralan čin, jer ni na koji način ne želimo davati legitimitet prisilno financiranoj parazitskoj instituciji kojoj je briga za interese poduzetništva zadnja rupa na svirali. Da, odbili smo nominaciju za Zlatnu kunu i nismo to smatrali ničim posebnim, već samo još jednim iskazivanjem našeg poznatog vrijednosnog suda o društvu u kojem živimo i njegovim institucijama.

Hrvatska gospodarska komora je prisilno financirana institucija koja postoji samo milošću vlasti i posebnog zakonskog propisa. Njeno postojanje nema baš nikakvo uporište u rezultatima rada, te volji ili zadovoljstvu njenih „članova“. Pored toga Komoru smatramo netransparentnom i nedemokratskom institucijom koja je prvenstveno namijenjena uhljebljivanju političkih podobnika i poslušnika.

MALO TKO ZAPRAVO ZNA ŠTO KOMORA RADI

Malo tko zapravo stvarno zna što Komora radi (ili ne radi), tako se nedavno i sama Vlada u obrani prisilnog financiranja pomalo izblamirala navodeći funkcije Komore koje je ista u međuvremenu ukinula. U tom smislu odbijanje nominacije za Zlatnu kunu u kategoriji najboljeg post startupa prvenstveno je moralan čin.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno