Srijeda, 4 listopada, 2023

Od sredine rujna karantena za sve povratnike u Njemačku, a bit će i drugih kazni

Maksimalnii broj osoba na zabavama u privatnim zatvorenim prostorima je 25, a unajmljenim 50, zaključak je nakon susreta njemačke kancelarke Angele Merkel i premijera saveznih pokrajina u četvrtak u Berlinu.

Isto tako su masovna događanja na otvorenom ili zatvorenom prostoru zabranjena do kraja godine. Na sastanku je dogovorena i jedinstvena minimalna kazna od 50 eura za nepoštivanje obveze nošenja zaštitne maske (Bavarska je propisala raspon od 250 do 500 eura).

Početkom školske godine i završetkom sezone godišnjih odmora, od sredine rujna povratnici iz rizičnih područja će u Njemačkoj morati otići u karantenu koju će biti moguće prekinuti tek nakon pet dana i to u slučaju negativnog testa na koronavirus.

Oko testova za povratnike s godišnjih odmora se tijekom konferencije vodila i najžešća rasprava. Bavarska i dalje želi ustrajati na ponudi besplatnih testova u svojim zračnim lukama, kolodvorima i na stanicama na auto cestama, dok kancelarka Merkel želi postroženje pravila za povratnike iz rizičnih područja, po kojima bi u slučaju izostanka s posla zbog zaraze koronavirusom izostala isplata plaće. Ona je također protiv besplatnih testova.

IZVOR: slobodnadalmacija.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno