Srijeda, 29 ožujka, 2023

Od početka ljeta Air France uvodi i drugi dnevni let prema Zagrebu

Iako je Air France prije početka globalne pandemije najavio uvođenje drugog dnevnog leta na liniji između Pariza i Zagreba, do realizacije plana ipak nije došlo zbog naglog pada potražnje i lockdowna diljem Europe. Umjesto ovog avioprijevoznika, drugi dnevni let uveo je partnerski KLM, a sada isto najavljuje i Air France.

Naime, od početka ljetnog reda letenja Air France će nastaviti svakodnevno prometovati na liniji između Pariza i Zagreba, a u samoj špici ljetne sezone, od 09. srpnja, najavljeno je i uvođenje drugog dnevnog leta.

Naime, u srpnju su trenutno najavljena dva dnevna leta, izuzev srijedom kada će Air France imati jedan dnevni let, dok su u kolovozu za booking dostupna dva dnevna leta svakog dana u tjednu.

Uz to, na liniji između Pariza i Zagreba svakodnevno nastavlja prometovati i Croatia Airlines, pa će ukupno između ove dvije zračne luke u špici ljetne sezone biti dostupna tri dnevna leta, odnosno čak 21 let tjedno!

Air France planira na dva dnevna leta kombinirati zrakoplove tipa Embraer E190, A319 i A320, dok će Croatia Airlines na istoj liniji koristiti zrakoplove tipa A319 i A320, piše Croatian Aviation.

Radi se o značajnom povećanju broja operacija prema Zračnoj luci Charles de Guelle što je odlična vijest za putnike između dva grada, ali i za sve one koji će ovim avioprijevoznikom preko Pariza nastaviti putovanje prema brojnim odredištima u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Africi i Aziji.

Valja još dodati kako između Pariza (Zračne luke Beauvais) i Zagreba dva puta tjedno prometuje i niskotarifni Ryanair sa zrakoplovima tipa A320.

KLM – Air France grupacija ove će ljetne sezone ponovno biti dominantna u hrvatskim zračnim lukama, osobito u Zagrebu prema kojem će dva prijevoznika prometovati čak četiri puta dnevno!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno