Petak, 3 veljače, 2023

Od kružnih putovanja Zadar ne može puno očekivati ni ove godine

Jedno od poznatih odredišta u koje se dolazi i automobilom i zrakoplovom je Zadar. Edi Škovrlj u javljanju za središnji Dnevnik, nije iznio optimistične podatke.

– Od kružnih putovanja Zadar ne može puno očekivati ni ove godine. Od najavljenih 180 uplovljavanja, otkazano je više od njih 150. Zadar tako zbog pandemije nije uspio kapitalizirati titulu ‘Najbolje kruzer luke svijeta’. A što je najgore – bespovratno je izgubljeno više od 300 tisuća već dogovorenih gostiju, kazao je Škovrlj.

Zadarski

Dobra je informacija, dodao je – da je na zadarskom području 122 posto više gostiju. Ali taj se podatak odnosi na protekli petak kada ih je bilo negdje oko 618. Lani u to vrijeme bilo ih je nešto više od 300. Najviše je Nijemaca, a odmah nakon njih su domaći gosti, piše turizmoteka.hr/Dnevnik/HRT.

– Ovu sezonu će ipak spasiti niskotarifni avioni. Najmanje tri Ryanairova zrakoplova bit će stacionirana na Zemuniku. Već su počeli dovoziti goste, a u srpnju će letjeti na 58 linija u 47 destinacija, zaključio je Škovrlj.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno