Utorak, 21 ožujka, 2023

Od donošenja novih mjera splitski restorani bilježe pad od preko 80%

Šetnja preko splitske Rive doista nije što je bila, barem prošlih sezona. Ove godine ne morate se probijati kroz gužvu, možete naći mjesta u svakom restoranu i baru, jedino su redovi u ljekarni duži nego inače. Poznati splitski ugostitelj kaže da je u posljednjih par dana promet pao za skoro 90%, no ne žali se..kaže da mora tako biti i da će sve proći ako budemo disciplinirani. No nije za zatvaranje teretana i fitness centara jer, kako doznajemo, veći problem čine nedisciplinirani turisti i lokalno stanovništvo, koje još uvijek uspije zaboraviti masku, ‘’brzinski’’ uzet dvije stvari s police i dovesti u opasnost sve ostale u dućanu.

Teško je s maskom po 8 sati bez prestanka, kaže nam konobar jednog splitskog wine bara u središtu grada. No, tako je kako je i izbora nema. Bolje nositi masku nego se nositi s kaznom, a i zdravlje se čuvati mora. Veliki broj novo zaraženih u Splitu raste iz dana u dan, i vjeruje kako ćemo tek osjetiti prave posljedice svega ovoga u listopadu, kada većina ostane bez posla a s nedovoljno zarađenih kuna i eura u sezoni. Tek onda nastupa panika. 

Ugostitelji i hotelijeri, te vlasnici turističkih agencija i drugi sudionici u turističkom sektoru nadaju se da će Sindikat pronaći način i dogovor s Ministarstvom i Vladom da se upravo ovom sektoru pomogne na duge staze.

Živi bili pa vidjeli!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno