Utorak, 21 ožujka, 2023

Očuvanje radnih mjesta prioritet je Vlade. U podne predstavljanje novih mjera

Očuvanje radnih mjesta i predstavljanje novih mjera točno u podne

Očuvanje radnih mjesta cilj je koji moramo izvršiti. Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović održat će danas konferenciju za novinare u svezi novih mjera za očuvanje radnih mjesta uslijed korone.

Plenković i Aladrović

“Mjere bi trebale vrijediti od 1. listopada do kraja godine”, kazao je Plenković. Također se nadovezao o upitu novinara u svezi ukidanja moratorija na ovrhe koji je služebno završen jučer.

“Mi smo pokazali koliko smo učinili za očuvanje radnih mjesta za naše sugrađane i zaposlenike u privatnom sektoru. Vlada je učinila sve da Hrvati dobivaju plaće. Uspjeli smo i stabilizirati donekle turističku sezonu. Bila je solidna. Također smo zadržali optimistične trendove kreditnog rejtinga i pogleda prema eurozoni”, kazao je Plenković.

“Ako okolnosti budu drukčije, ne znači da nećemo promisliti i o drugim načinima. Obveze koje preuzimamo moramo ispunjavati, a postoje zaštićeni računi na kojima će biti 3/4 primanja. Na situaciju u kojoj smo se našli moramo gledati realno”, zaključio je premijer.

Kako će izgledati ovršni zakon

“U Ovršni zakon smo stavili socijalne komponente, a to je obavijest koju javni bilježnik šalje dužniku, čitav postupak će biti 400 do 600 kuna jeftiniji. Podižemo granicu za ovrhu na nekretnini s 20000 na 40000 kuna. Isto tako, neće biti deložacija u zimskim mjesecima te će se proširiti lista izuzetaka od provođenja ovrha. U prvom redu to će biti regresi, božićnice i uskrsnice.

Ministar je također naglasio da sve vosi prema tome da se radna mjesta očuvaju. Time bi ljudi imali osiguranu egzistenciju u ovim kriznim vremenima. I kao što to biva, bili bi u stanju podmirivati sve dospjele obveze.

Vinka Ilak, savjetnica uprave FINA-e, naglasila je da su ovrhe samo nastavak onoga gdje su stali 18. travnja. “Ono što nas raduje je da je ukupan broj ovrha koje smo zaprimili u razdoblju zastoja gotovo duplo manji nego u istom razdoblju prošle godine”, rekla je.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno