Subota, 23 rujna, 2023

Očekujemo da će EU i nama pomoći u slučaju Croatia Airlines

‘’Sredstva koja su namijenjena iz fondova, u jednom će se dijelu pronaći način da se pomogne prometnom sektoru”, izjavio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

Vlada planira velika ulaganja u prometni sektor, posebno kada se radi o željezničkom prometu, te će iskoristiti sva dostupna sredstva Europskih fondova. Dio projekata za tu namjenu, kako doznajemo do samog ministra prometa, već je spreman a veći dio je nešto na čemu se još treba raditi kako bi sva sredstva bila optimalno iskorištena.

Croatia Airlines bila je i prije same korone u poteškoćama, no nažalost, ona je također zaustavila i pregovore s dva kvalitetna potencijalna strateška partnera. S obzirom da su sve zemlje bile obuhvaćene virusom i našle se u istim ili sličnim problemima, očekuje se od Europske unije da će izaći i Hrvatskoj ususret i pomoći oko nacionalne kompanije.

Vlada će i dalje nastaviti s mjerama koje su prisutne od samog početka pandemije. Najveći udarac primile su privatne i državne prijevozničke tvrtke, zračni promet je bio zaustavljen. Ovakva turistička sezona izazvala je iznenađenje s obzirom da se očekivao veći pad, no samo Jadrolinija je ostvarila gotovo 60% prihoda u odnosu na prethodnu godinu.

Butković je također spomenuo i uvođenje beskontaktnog plaćanja cestarine, čiji sustav neće biti uveden kako bi se podigle cijene već bi za funkciju imao smanjiti troškove Hrvatskih autocesta te olakšanje samim korisnicima.

 ”Nikakvog povećanja neće biti”, rekao je Butković.

Vlada RH priprema velike  infrastrukturne projekte, kako bi se odlučilo koji su veliki i koje bi trebalo kandidirati za sredstva Europske unije. Sve ovo u svrhu je vraćanja gospodarstva Republike Hrvatske na razinu na kojem je bilo prije ulaska u Covid-19 krizu. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno