Petak, 3 veljače, 2023

Novinar CNN-a u Opatiji intervjuirao Plenkovića: “Hrvatski turizam je u sjajnoj prilici otkloniti greške iz prošlosti”

Richard Quest, novinar CNN-a i po mnogima jedan od najboljih poznavatelja globalnih gospodarskih te posebno turističkih procesa u nedjeljno dopodne na terasi recentnog hotela Navis u Preluku intervjuirao je hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, prenosi Novi list.

Taj će razgovor biti integralni dio priče koja će se 10. lipnja iz Dubrovnika, u trajanju od čak 2,5 sati, emitirati na CNN-u. U središtu njezinog zanimanja su Hrvatska i turističko otvaranje nakon pandemije COVID-a.

Razgovor s premijerom Plenkovićem se osim u domeni turizma i bitke za zdravlje, odnosno činjenice da je Hrvatska po postotku procijepljenosti jedna od boljih u okruženju najvažnijih turističkih konkurenata, dotaknuo i političkih tema.

Osim klasičnih političkih postavki, pa tako i pozicioniranosti aktualne hrvatske Vlade, jedno od najvažnijih pitanja bila je činjenica da se dogodine širi schengenski prostor, da Hrvatska postaje dio prostora Europske unije bez granica što je između ostalog od velikog značaja za olakšanje turističkog prometa.

Quest, kojem je unutar gospodarskih tema jedna od specijalnosti i turizam, nekoliko je puta boravio u Hrvatskoj, najduže 2007. godine.

No, po prvi je put boravio na Kvarneru, u jednom od najturističkijih dijelova Hrvatske što se ima zahvaliti premijerovom nastojanju proširenja Questovog turističkog doživljaja naše zemlje.

“Držim da je Hrvatska u sjajnoj poziciji da se nakon pandemije nanovo otvori, da ukloni određene greške iz prošlosti koje se prije svega odnose na pretjeranu turističku masovnost u najznačajnijm mjesecima pune sezone”, istaknuo je Quest.

Emitiranje ove vrlo popularne emisije u kojoj se gospodarske teme obrađuju na jednostavan i pristupačan način svakako će biti i svojevrsna promocija hrvatskog turizma.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno