Ivo Dean više nije direktor niti jedne od četiri hotelske tvrtke koje je izdvojio iz nekadašnje Rivijere, a njegova supruga Luiđa, kćer Nikolina i sin Marko opozvani su odlukom Trgovačkog suda iz sva četiri Nadzorna odbora tih tvrtki. Tako je, konačno, novi vlasnik uspio preuzeti upravljanje Hotelom Imperial u Vodicama, Autokampom Imperial, Hotelom Miran u Pirovcu i Hotelom Jadran u Šibeniku.

Predsjednik svih Nadzornih odbora je Šime Vranić, direktor šibenskog Laguna projekta, novog vlasnika tih objekata, a po pravomoćnosti presude Trgovačkog suda sazvana je Skupština na kojoj je Ivo Dean razriješen dužnosti direktora.

Smjena obitelji Dean

Smjenu obitelji Dean i njihovo izbacivanje iz upravljačke strukture tvrtki koje su dovedene na rub stečaja omogućila je presuda sutkinje Stalne službe Trgovačkog suda u Šibeniku Terezije Gorete, koja 10. studenoga prihvatila prijedlog Laguna projekta kao utemeljen i iskoristila zakonsku mogućnost da na prijedlog dioničara koji imaju najmanje desetinu temeljnog kapitala može opozvati članove Nadzornog odbora ako za to postoji važan razlog.

Prijedlog Laguna projekta za izvanparnični postupak uslijedio je nakon što Ivo Dean od veljače odbija sazvati Skupštine tvrtki, a članovi Nadzornih odbora su također ignorirali svoju obvezu sazivanja Skupštine.

Tako je Luiđa Dean, kao predsjednica Nadzornog odbora, novog vlasnika držala ‘taocem’ svojih obiteljskih interesa i nije mu dopuštala utjecaj na politiku tvrtke, niti sazivanje Skupštine.

Dva kaznena postupka u tijeku

Za odluku Trgovačkog suda presudne su bile i činjenice da se protiv Ive Deana i supruge Luiđe vode dva kaznena postupka na temelju potvrđene optužnice – zbog sumnje da su postupanjem s vlasničkim udjelima sebi protupravno pribavili 43,8 milijuna kuna, kao i zbog sumnje da su protupravnim postupanjem pribavili 9,5 milijuna kuna. Također je protiv supružnika Dean i sina Marka podnesena kaznena prijava zbog prijevare kojom su pribavili više od 22,2 milijuna eura.

Nadzorni odbor radio je sa šest članova iako je zakonski morao imati sedam članova i to od trenutka od kada su, nakon samo dva mjeseca, razriješili direktora Ivana Krejačića te Ivu Deana iz članstva NO, kako bi ga imenovali direktorom. Takav, krnji NO izglasao je suprugu i ocu Ivi Deanu izuzetno povoljan menadžerski ugovor po kojem u slučaju raskida ugovora dobija čak 48 plaća.

Sud je, uz njih, razriješio i preostala dva člana NO Josipa Huljeva i Radomira Vujovića, koji nisu pokušali zaštititi interese tvrtke.

Na prijedlog novog vlasnika u Nadzorni odbor ušli su Šime Vranić, direktor šibenskog Laguna projekta i Pawel Piotr Bryja, direktor Mobilie.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!