Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Novi uvjeti rezervacija smještaja i doživljaja preko Airbnb-a

Airbnb je uveo nove Uvjete otkazivanja zbog izvanrednih okolnosti, a isti vrijede za rezervacije smještaja i doživljaja na Airbnb-u s datumom početka od 20. siječnja 2021. nadalje.

Novim Uvjetima otkazivanja zbog izvanrednih okolnosti objašnjeno je na koji se način tretira otkazivanje rezervacija u slučaju da nakon ugovaranja rezervacije dođe do nepredviđenih događaja na koje ne možete utjecati i zbog kojih je teško moguće ili zakonom zabranjeno iskoristiti rezervaciju. Ovi Uvjeti vrijede i za rezervacije smještaja i za rezervacije doživljaja.

“Od početka pandemije od domaćina smo dobili mnogo povratnih informacija o tome kako je funkcioniralo otkazivanje rezervacija u skladu s našim Uvjetima otkazivanja zbog izvanrednih okolnosti. Velik broj domaćina dao nam je do znanja da, prema njihovom mišljenju, naši raniji uvjeti otkazivanja nisu bili pravedni prema domaćinima te smo stoga uveli neke izmjene kako bismo ih u podjednakoj mjeri prilagodili potrebama domaćina i gostiju” – navode iz Airbnb-a.

Budu li gosti na putu prema odredištu imali uobičajenih zastoja, poput kašnjenja letova, prema novim uvjetima više neće moći otkazati rezervaciju uz povrat novca. Ako se gost iznenada razboli ili ozlijedi i mora otkazati rezervaciju u zadnji čas, Airbnb to više neće smatrati izvanrednim okolnostima nego će se primjenjivati uvjeti otkazivanja koje postavi domaćin. 

Također, od 20. siječnja 2021. gosti više se neće moći otkazati rezervacija uz povrat novca u skladu s Uvjetima otkazivanja zbog izvanrednih okolnosti, ako je u pitanju privatna situacija koja se nije mogla predvidjeti. Izmjene neće utjecati na dosadašnja pravila za otkazivanje rezervacija zbog okolnosti povezanih s pandemijom bolesti COVID-19. Rezervacije smještaja i doživljaja na Airbnb-u ugovorene nakon 14. ožujka 2020. i dalje neće biti obuhvaćene ovim uvjetima, ako se kao razlog otkazivanja navode okolnosti povezane s pandemijom bolesti COVID-19, osim ako se domaćin ili gost razbole.

Iz Airbnb-a također rade da gostima ponude mogućnost ugovaranja putnog osiguranja i to prvo na području SAD-a, a zatim u drugim dijelovima svijeta. “Vjerujemo da će nakon uvođenja ovih izmjena naši uvjeti otkazivanja zbog izvanrednih okolnosti biti najtransparentniji u turističkom sektoru te će u podjednakoj mjeri biti prilagođeni potrebama domaćina i gostiju. Nakon uvođenja ovih izmjena bit će mnogo situacija koje su domaćinima dosad predstavljale problem, a u kojima gosti više neće imati pravo na povrat novca. Umjesto toga, gosti će imati mogućnost ugovoriti putno osiguranje” – zaključuju iz Airbnb-a.

Novi će uvjeti vrijediti za rezervacije smještaja i doživljaja na Airbnb-u s datumom početka 20. siječnja 2021. nadalje. U svakom slučaju, dobro proučite nove Uvjete otkazivanja te napravite svoje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno