Nedjelja, 5 veljače, 2023

Novi predsjednik Uprave Brijuni Rivijere Ivica Butorac: ”Na kraju sezone podvući ćemo crtu te vidjeti gdje smo.”

Pulski HDZ-ovac Ivica Butorac novi je predsjednik Uprave Brijuni Rivijere. Inače vijećnik u istarskoj Skupštini, ali i član Uprave Down syndrom centra, Butorac je na tu poziciju izabran 23. lipnja na prijedlog većine u Skupštini društva. Inače, država je vlasnik dvije trećine, a Istarska županija jedne trećine društva.

Upitan o planovima i ciljevima kaže da je trenutno prioritet privesti ovu turističku sezonu kraju, budući da je i kamp Pineta dio tog trgovačkog društva, da bi se mirno ušlo u jesen. Nakon toga će, kaže, sjesti i podvući crtu te vidjeti u kojoj su fazi planirani projekti s kojima Brijuni Rivijera upravlja.

“Ukoliko bude bilo zainteresiranih investitora, te ćemo projekte i realizirati štiteći interese tvrtke i Republike Hrvatske. Na jesen ćemo prvo analizirati postojeće projekte u našem portfelju – Muzil, Hidrobaza, Saccorgiana, Katarina Monumenti i kamp Pineta”, kazao je Butorac i pojasnio da je još uvijek u fazi operativnog preuzimanja društva i tek se upoznaje sa svakodnevnim poslovanjem.

Podsjetimo, Brijuni Rivijera je osnovana 2003. s ciljem upravljanja određenim projektima i lokacijama od gospodarskog značaja za Istru i Hrvatsku. Trebala je staviti, uz pomoć investitora, u funkciju turizma bivše vojne i druge atraktivne zone južne Istre, piše Glas Istre. No, niti jedna lokacija u sklopu istoimenog projekta nije do sada zaživjela, a u tijelima tvrtke su se izmjenjivali uglavnom politički kadrovi.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno