Srijeda, 1 veljače, 2023

Novi mandat predsjednika UHPA-e

Na Skupštini UHPA-e održanoj u petak, 16. travnja 2021., na četverogodišnji mandat ponovno izabran Tomislav Fain

Skupština UHPA-e, uslijed situacije uzrokovane koronavirusom i važećih epidemioloških mjera, održana je online u petak, 16. travnja 2021. godine, prenosi turizmoteka.hr.

Tomislav Fain aktivan je u UHPA-i od 2015. kada je izabran za člana Upravnog odbora. Član je Vijeća Hrvatske turističke zajednice, Vijeća TZ Zadarske županije i član Upravnog odbora Udruženja putničkih agencija pri HGK. 2017. godine izabran je za predsjednika UHPA-e, a 2018. za Deputy Directora u ECTAA-i (Europsko udruženje nacionalnih udruga putničkih agencija i organizatora putovanja).

Fain se u obraćanju članovima osvrnuo na aktualne probleme u poslovanju agencija u čijem će rješavanju i nadalje aktivno sudjelovati.

„Čast mi je biti predsjednikom UHPA-e i zahvaljujem Vam na povjerenju koje ste mi iskazali ovim reizborom. Pred nama je najteže razdoblje nakon rata za turistički sektor i uložit ćemo sve napore i resurse kako bismo uspjeli u svojim nakanama i osigurali produženje mjera za naše zaposlene te pokrivanje fiksnih troškova koji znače opstanak za turističke agencije“, istaknuo je Fain te pozvao sve članove da se pridruže u rješavanju zajedničkih problema.
Osvrnuo se i na dosadašnju podršku Vlade RH te istaknuo da je ista daleko od očekivanja turističke industrije.

„Unatoč našim stalnim vapajima da nam se pomogne u vidu fiksnih troškova koji zbirno za sve agencije u Hrvatskoj iznose oko 10 milijuna kuna mjesečno, nismo naišli na razumijevanje Vlade unatoč podršci Ministarstva turizma i sporta. Vidimo zadnjih dana da Vlada, kada se zaista potrudi i želi, može iznaći sredstva a u našem slučaju radi se o zaista minimalnim sredstvima koja znače spas za turističke agencije. Naglašavam da agencije ostvaruju 70% turističkog prometa u pred i post sezoni te su iz tog razloga iznimno važan čimbenik našeg turizma i neizbježna karika na putu oporavka.

Međutim, ovim nepomaganjem doći će do urušavanja i propasti našeg sektora i očigledno će taj posao u budućnosti raditi agencije iz nama susjednih zemalja kojima su njihove vlasti velikodušno pomogle. Siguran sam da smjer u kojem se sada krećemo nije u interesu niti hrvatskog turizma niti hrvatskog gospodarstva u cjelini“, zaključio je Fain.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno