Srijeda, 22 ožujka, 2023

Novi luksuzni hotel niče u Budvi. Bemax i Master inženjering za 58,2 milijuna otvorit će i 153 nova radna mjesta

Luksuzni hotel imat će 252 smještajne jedinice, i to 124 apartmana i 128 soba. Ulagači u kompleksu planiraju otvoriti 153 nova radna mjesta. Master inženjering i Bemax, kompanije iz Podgorice, planiraju u Budvi izgradnju hotela Cruiser po condo modelu poslovanja.

Vlada Crne Gore donijela je odluku o uvrštavanju te investiciju na Listu razvojnih projekata u području turizma. Budući hotel imat će pet zvjezdica, a predračunska vrijednost investicije iznosi 58,2 milijuna eura. Luksuzni hotel imat će 252 smještajne jedinice, i to 124 apartmana i 128 soba. Ulagači u kompleksu planiraju otvoriti 153 nova radna mjesta.

Planirani završetak izgradnje hotela je 15. svibanj 2024. godine. Investitor je potvrdio da će izgradnju financirati iz vlastitih sredstava, a u poslovnom planu je navedeno da se povrat investicije očekuje u roku od 12 godina od početka rada hotela.

“Ističemo da je dostavljenim poslovnim planom predviđeno da će investitor, u skladu sa zakonom, u sklopu posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za ekonomski interes Crne Gore ponuditi na prodaju najviše 151 smještajnu jedinicu”, zaključeno je u vladinom priopćenju.

Dodavanjem tog hotela broj investicija na Listi razvojnih projekata povećao se na 15, a među njima su i turistički kompleksi na Žabljaku, u Miločeru i Tivtu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno