Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Nove smjernice za pristupačni turizam Vijeća za putovanja i turizam

Svjetsko vijeće za putovanja i turizam (WTTC) je objavilo nove smjernice za pristupačni turizam koje se usredotočuju na iskustvo putnika s invaliditetom. Smjernice su izrađene na temelju saznanja, iskustva, istraživanja i suradnje brojnih čelnika i stručnjaka iz sektora turizma, međuvladinih organizacija te stručnjaka za pitanja invaliditeta.

Smjernice su podijeljene u četiri stupa i slijede strukturu sličnu Smjernicama za uključivost i raznolikost i Smjernicama za mentalno zdravlje koje je WTTC objavio u proteklih šest mjeseci.

Četiri ključna stupa uključuju:

1. Razvoj uključivog i pristupačnog sustava

2. Stvaranje sigurnih prostora

3. Dizajniranje prihvatljivog i relevantnog sustava

4. Predstavljanje primjera uključivosti i pristupačnosti

U dokumentu se ističe važnost edukacije zaposlenika u cilju jačanja svijesti o invalidnosti i kako pružiti podršku putnicima s invaliditetom te uspostavljanje suradnje među tvrtkama, posebice u području razmjene znanja i iskustva na temu pristupačnosti.

Nadalje, u smjernicama se ističe da bi poduzeća trebala redovito i proaktivno angažirati putnike s invaliditetom u stvaranju pristupačnih proizvoda i usluga kako bi oni na odgovarajući način zadovoljili njihove potrebe tijekom cijelog procesa. Zaposlenici bi također trebali biti ovlašteni rješavati probleme klijenata kada se pojave ili angažirati druge zaposlenike, ako i kada je to potrebno. Uz to, trebalo bi razviti inkluzivni marketing koji će dostojanstveno predstavljati sve ljude i autentično ih zastupati.

„WTTC je ponosan što objavljuje ove važne smjernice koje će pomoći raznim dionicima turističkog sektora njegovati pristupačnije i inkluzivnije okruženje. Sektor putovanja i turizma jedan je od najraznolikijih na svijetu. Kao što izvješće pokazuje, a prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, gotovo svi će u određenom trenutku svog života privremeno ili trajno doživjeti invalidnost, a oko 15% svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta. Stoga je neophodno da smo inkluzivni,“ rekla je Gloria Guevara, predsjednica i izvršna direktorica WTTC-a.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno