Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Nove mjere zaustavile rezervacije u turističkom sektoru. Zimska sezona sada je vrlo upitna

Loša epidemiološka slika ispraznila je hotele, a dodatne nove mjere – zaustavile rezervacije u turističkom sektoru.

Putovanja i skijanja bit će otežana pod krizom. Boris Žgomba, predsjednik udruženja putničkih agencija pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, u Dnevniku Nove TV je kazao da su daleka putovanja i skijanja opterećena velikom krizom covid-19.

“Vrlo vjerojatno će biti u malom obujmu. Interesa ima, ali realizacija nije baš najbolja”, objasnio je Žgomba i dodao da su najpopularnije daleke destinacije izvan EU-a, poput Maldiva.

Za ulazak u Hrvatsku potreban je negativan test na covid. “Sasvim sigurno naša adventska događanja koja su bila prepuna stranih gostiju, Božić i Nova godina, vrlo su upitni. Ne možemo prejudicirati kakva će situacija biti, ali vrlo vjerojatno će biti u smanjenom ili gotovo nikakvom obliku”, rekao je Žgomba.

Cjepivo smatra rješenjem ovog problema. “Cjepivo je rješenje za prestanak pandemije. Sasvim sigurno, s procjepljenjem će doći do prestanka pandemije. Projekcija koju sada radimo je da će to biti krajem prvog ili početkom drugog kvartala”, rekao je Žgomba.

“Projekcija o kojoj se govori na nivou Hrvatske je da je sljedeća godina – godina povratka turizma, negdje na razini 60 posto 2019. godine. Treba biti pošten i reći da nitko ne može jasno projicirati ni kada ni u kojem obujmu, ni kojom dinamikom će se povratak dogoditi”, kazao je Žgomba i dodao da se nada kako bi oko Uskrsa trebao početi turistički promet, za razliku od ove godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno