Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

Nove aktivnosti za održivi turizam Hrvatske trajat će do kraja 2022.

Hrvatska ima priliku odigrati snažnu ulogu u razvoju održivog turizma u cijeloj Jadransko-jonskoj makroregiji jer koordinira temu Održivi turizam EUSAIR Jadransko-jonske strategije. Kako bi dodatno ojačalo tim suradnika, u termama Jezerčica Ministarstvo turizma i sporta jučer i danas organiziralo je dvodnevnu radionicu na temu „Praćenje i vrednovanje Europske strategije Jadransko-jonske regije EUSIAR“.

Na radionici sudjeluju predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministartsva kulture i medija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, koja provode aktivnosti svih četiriju tematskih stupova Strategije – Plavi rast, Povezivanje regije, Kvaliteta okoliša i Održivi turizam, piše Turizmoteka.

Radionicu su pripremili i provode IRMO Institut za razvoj i međunarodne odnose i tvrtka Ecorys Hrvatska d.o.o., koji su krajem 2020. godine potpisali ugovor za provođenje poslova praćenja i vrednovanja. Cilj je još bolje povezati sve koji rade na provedbi Strategije i unaprijediti njihova znanja.

Na poticaj hrvatskih stručnjaka po prvi puta je na razini EUSAIR destinacija stvorena baza znanja koja prati inovativne politike upravljanja destinacijama, a preporuke će se moći koristiti za razvoj modela održivog upravljanja destinacijama, razvoj inovativnih turističkih proizvoda, razvoj poduzetničkih modela, tehnološke podrške poslovnim modelima i obogaćivanje obrazovnih programa za turističke stručnjake.
Aktivnosti se odvijaju u sklopu EUSAIR Facility Point projekta i trajat će do kraja 2022. godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno