Utorak, 30 svibnja, 2023

Nova vinoteka u Zadru početak je moderne vinske scene ovog grada

Vlasnik Atroxa Boris Dešpoja nedavno je otvorio novu vinoteku blizu centra Zadra, u Strossmayerovoj ulici, ulaz do starog, malog Atroxova dućana. Nova je Dešpojina vinoteka prilično prostrana. Zauzima oko osamdeset kvadratnih metara, lijepo je i toplo uređena i predviđena za puno više zbivanja od samo razgledavanja i kupnje vina. Enologinja Nina Štulić, članica Atroxova prodajnog tima, jutros nam je rekla kako će se u novoj vinoteci održavati degustacije vrhunskih hrvatskih i europskih vina, uz pratnju vrlo lokalne hrane: od srdela i inćuna generala Gotovine do pršuta iz okolice Zadra, piše Kult plave kamenice.

Boris Dešpoja jedini je nacionalno značajni distributer vina u Hrvatskoj koji ne živi u Zagrebu. Dešpojin Atrox ekskluzivni je distributer ultrapopularnog Marka Fakina, i uvoznik barem dvadesetak iznimno značajnih europskih vinskih brendova, na čelu sa šampanjskim kućama Agrapart, Pol Roger, Drappier, Pierre Peters, Duval Leroy, Laurent Perrier i drugim važnim šampanjerijama.

Atrox je zbog svog vrhunskog portfolija sve do pandemije bio orijentiran uglavnom prema restoranima, da bi mala vinoteka u Zadru lani prerasla u vibrantno i profitabilno prodajno mjesto.

Zadar je grad koji privlači jako puno turista i koji zahvaljujući Falkensteineru nema posve lošu hotelsku infrastrukturu.

Međutim, Zadar ne stoji osobito dobro s ozbiljnijom gastronomijom, kao ni sa znanjem o vinima. Stoga je otvaranje velike Atroxove vinoteke, u kojoj će se redovito održavati degustacije i vinske radionice, iznimna prigoda da se u Zadru napokon počinje formirati moderna javna vinska scena, koja funkcionira dulje od pojedinih, nužno kratkih vinskih festivala. Sasvim je vjerojatno da će nova Dešpojina vinoteka postati središte novog zadarskog vinskog života.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno