Srijeda, 4 listopada, 2023

Nova talijanska zrakoplovna tvrtka zove se ITAliana

“Ponovno osnivanje predstavlja prvi korak ka stvaranju visokokvalitetne prijevozničke tvrtke koja je konkurentna na međunarodnom tržištu”, objavilo je talijansko ministarstvo financija. To je bio “kamen temeljac za revitalizaciju talijanskog zračnog prometa”, dodaje se u priopćenju.

Talijanski prijevoznik Alitalia posljednji je put ostvario dobit 2002. godine i pod državnom je upravom od početka 2017. godine. Oni će u roku od 30 dana izraditi novi industrijski plan koji mora odobriti Europska komisija koja regulira državne potpore u Europskoj uniji.

Talijanska ministrica prometa Paola De Micheli komentirala je: „Nova nacionalna zrakoplovna tvrtka rođena je danas u jasnom diskontinuitetu s prošlošću i koja će morati igrati vodeću ulogu na međunarodnom tržištu.

“Ovo je velika industrijska operacija u službi države kao podrška konkurentnosti naših tvrtki i za ponovno pokretanje talijanskog turizma.”

Nova zrakoplovna tvrtka još nije imenovana, ali izvješća sugeriraju ‘ITAliana’ kao mogućnost.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno