Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Nova predsjednica Udruge ugostitelja Jelena Tabak: ”Jako je teško, skupljamo snagu i energiju i nadamo se da će odgovorni imati sluha.”

Stožer za vikend odlučuje o mjerama – do kada će ostati zatvoreni kafići otkriva nova šefica udruge ugostitelja Jelena Tabak.

Više o razlozima ostavke Marina Medaka i novom smjeru krovne Udruge ugostitelja za RTL Danas govorila je nova predstavnica ugostitelja Jelena Tabak. Navela je i koje će biti prvi sljedeći potezi.

“Sada kada se približava vrijeme otvaranja važno je da se u obzir uzmu svi ugostiteljski objekti po principu da se odredi način na koji možemo raditi, a da se ne ugrožava zdravlje ljudi i da svi objekti koji imaju infrastrukturne kapacitete po tim mjerama budu uključeni u rad, a ne da se dogodi razlika kao sada između caffe barova, restorana, bistroa kao što je sad slučaj”, kazala je Tabak.

Komentirala je i kako su dobili informaciju o popuštanju mjera, za što je predsjednik Vlade rekao da ne postoji.

“Dobili smo informaciju da u valu popuštanja mjera postoji mogućnost da kafići budu izuzeti iz tog dijela iz kojeg će biti obuhvaćeni restorani i hoteli što smatramo neprihvatljivima. Jasno da ne možemo znati točan datum popuštanja mjera i da treba pratiti epidemiološku situaciju. No, molimo Stožer da dopusti rad svim onim objektima za rad neovisno koja su kategorija”, rekla je Tabak i dodala:

“Sada smo imali situaciju da su caffe barovi izostavljeni a da se ta djelatnost obavljala u nekim drugim kategorijama i drugim djelatnostima. Također tražimo da se nastave ekonomske mjere održavanja radnih mjesta te izmijenio dio do kad račun mora biti plaćen, jer velika većina nema mogućnost to platiti.”

Tabak je komentirala i kakva je trenutno situacija među ugostiteljima.

“Jako je teško, skupljamo snagu i energiju i nadamo se da će odgovorni imati sluha za naše zahtjeve, koji su dobri u za državu i poduzetnike.”

Tabak je naslijedila Marina Medaka, a dodala je da Medak i dalje ostaje član Udruge.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno