Od 10. veljače 2021. godine EasyJet mijenja svoju politiku vezanu uz ručnu prtljagu na svim međunarodnim letovima. Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, promjena nije oduševila putnike, izvještava croatianaviation.com.

Kao i na svim drugim aviokompanijama, putnici će u zrakoplov sa sobom i dalje moći unijeti malu torbu i ta prtljaga mora stati ispod sjedala ispred putnika. U slučaju da ste rezervirali sjedalo u prednjem dijelu kabine ili sjedalo u redu s više mjesta (u redu s izlazom u slučaju opasnosti), u kabinu možete unijeti još jedan komad prtljage – klasičnu malu (carry-on) prtljagu.

Ovaj potez na tragu je politike o prijevozu prtljage koju imaju i drugi niskotarifni prijevoznici, poput Ryanaira. Razlika je u tome što većina putnika (svi oni sa sjedalom u sredini i stražnjem dijelu zrakoplova) više neće moći platiti dodatni komad prtljage koji može sa sobom unijeti u kabinu.

“Cilj EasyJeta je učiniti ukrcaj u zrakoplov bržim i jednostavnijim, kao i pružiti putnicima jasne informacije oko prijevoza ručne prtljage.“

Nova pravila oko ručne prtljage na letovima EasyJeta, kao što smo ranije naveli, vrijedit će od 10. veljače sljedeće godine.

Prtljaga na letovima nakon 10.02.2021.

Sjedalo koje ste rezervirali odrediti će koliko ručne prtljage možete unijeti sa sobom u zrakoplov.

Svi putnici imaju pravo sa sobom unijeti u kabinu jedan komad ručne prtljage (maksimalnih dimenzija 45x36x20cm, uključujući ručke i kotačiće) te ista mora stati ispod sjedala ispred putnika. EasyJet tvrdi da u takvu prtljagu možete spakirati sve nužno za kratko putovanje. Takva prtljaga nema ograničenje u težini, no, budimo realni, u nju ne može stati puno kilograma.

Ako ste rezervirali sjedalo u prednjem dijelu kabine (Up front) ili u redu s izlazom za slučaj opasnosti imate pravo sa sobom u kabinu uzeti još jedan komad ručne prtljage.

Politika ručne prtljage – svi putnici u kabinu zrakoplova mogu unijeti:

  • Jedan komad manje ručne prtljage,
  • Maksimalne dimenzije 45 x 36 x 20 cm (uključujući ručke i kotačiće),
  • Prtljaga mora stati ispod sjedala ispred putnika.

Putnici koji su rezervirali sjedalo u prednjem dijelu kabine (Up front) ili u redu s izlazom za slučaj opasnosti dodatno mogu u kabinu unijeti:

  • Jedan dodatan komad ručne prtljage,
  • Maksimalne dimenzije 56 x 45 x 25 cm (uključujući ručke i kotačiće),
  • Prtljaga mora stati u spremnik iznad sjedala putnika.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!