Petak, 31 ožujka, 2023

Nova online brošura HTZ-a. Promocija kontinentalnog turizma

Nova online brošura izašla je na svijetlo dana iz radionice HTZ-a.

Hrvatska turistička zajednica izradila je novu on line brošuru u potpunosti posvećenu promociji kontinentalnog turizma.

Nova online brošura je na tržištu pod nazivom „Puna inspiracije – skrivena blaga hrvatske unutrašnjosti“. 

Uz hrvatski jezik, brošura je prevedena na engleski i njemački jezik. Riječ je o svojevrsnoj šetnji prelijepom unutrašnjosti Hrvatske kroz turističke priče i atraktivne fotografije, a sve kako bi se turistima na što bolji i jednostavniji način približile ne samo prirodne ljepote unutrašnjosti Lijepe naše, već i njene posebnosti i znamenitosti.

Nova online Brošura obuhvaća turističku ponudu unutrašnjosti Hrvatske.

Počinje Kopačkim ritom, sve do Vukovara i Iloka, a istok Hrvatske je obrađen kroz jedinstvenu gastro ponudu.

Nova online brošura predstavlja parkove prirode Papuk i Lonjsko polje, Požega, Moslavačka gora. Također i Međimurje kroz ponudu brojnih cikloturističkih staza. Svoje mjesto u brošuri pronašao je i barokni Varaždin, predstavljen kroz Špancirfest, dvorci Zagorja poput Trakošćana i Velikog Tabora. Istaknute su i sve blagodati te raznolika ponuda zdravstvenog turizma u unutrašnjosti Hrvatske. Potom su predstavljeni Medvednica i grad Zagreb, ponajviše kroz zanimljive muzeje poput Muzeja prekinutih veza.

Karlovac je predstavljen kroz svoje četiri rijeke i akvarij Aquatiku, a opisane su i prirodne ljepote bajkovitog Gorskog kotara. Predstavljene su i ljepote Učke i unutrašnjosti Istre, koja je također pogodna za cikloturiste. Posebno je obrađen i prostor oko rijeke Une, Lika i Velebit. Zatim područje rijeke Zrmanje i Kupe, Sinj i Sinjska krajina, Imotski i Imotska krajina te dolina rijeke Neretve. 

Nakon ljeta, okrećemo se posezoni i kontinentalnom turizmu

„Nakon ljetnog dijela turističke godine u kojem smo, s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom, ostvarili vrlo dobre rezultate, aktivnosti usmjeravamo na promociju posezone. Tu nam je u prvom planu promidžba kontinentalnog turizma, eno-gastronomije, ali i nautike kao jednog od najtraženijih hrvatskih turističkih proizvoda“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, nadodavši kako su tijekom posezone u fokusu kraća vikend putovanja s naglaskom na domaće tržište. 

Dodajmo kako je i glavna tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma upravo turizam u ruralnim područjima. Svjetski dan turizma obilježava se 27.09.

SourceHTZ

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno