Petak, 3 veljače, 2023

Nova Covid-19 pravila u Njemačkoj

Kancelarka Angela Merkel i čelnici vlada njemačkih saveznih država odlučili su 11. listopada okončati s besplatnim brzim testovima na koronu.

Nakon razmatranja o prilagodbi mjera za borbu protiv pandemije korone, Savezna i državne vlade Njemačke odlučile su da necijepljeni i oporavljeni njemački državljani, na primjer u hotelijerstvu i ugostiteljstvu, podliježu strožim zahtjevima ispitivanja, piše Turizmoteka.hr.

Između ostalog, negativni testovi na koronu preduvjet su za smještaj u hotelima i kućama za odmor od 23. kolovoza. Moraju se obaviti po dolasku i dva puta tjedno tijekom boravka. Pristup ugostiteljskim objektima u zatvorenim prostorima, kao i događajima i festivalima; kao i sportovi u zatvorenom prostoru moguć je samo s negativnim testom na koronu . Brzi testovi na antigen ne smiju biti stariji od 24 sata, a PCR testovi ne smiju biti stariji od 48 sati.

Ta se pravila u cijelosti ili djelomično obustavljaju ako je, kao što je to trenutno slučaj u mnogim regijama, sedmodnevna incidencija u okrugu stabilna ispod 35 novih infekcija na 100.000 stanovnika ili pokazatelji u zemlji (koji uključuje i druge čimbenike, npr. kao hospitalizacija) bilježe nisku učestalost infekcija i ako se zbog obustave propisa ne očekuje povećanje broja infekcija.

Ostaju besplatni testovi za djecu i tinejdžere

Ponuda besplatnih testova za sve građane bit će prekinuta od 11. listopada. Za osobe koje se ne mogu cijepiti i za koje ne postoji opća preporuka cijepljenja – uključujući trudnice, djecu i adolescente mlađe od 18 godina – i dalje će postojati mogućnost besplatnih brzih testova na antigene, objavila je njemačka savezna vlada. Svi ostali moraju platiti brze testove za posjećivanje događaja, restorana, hotela ili putovanja u inozemstvo. Opravdanje za taj korak je to što država sada daje besplatnu ponudu cijepljenja svima koji to žele. Stoga se ne može više opterećivati troškovima za testove.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno