Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Njemački turoperatori u velikim problemima, minus je čak 25 milijardi eura

Pandemija korone stajat će njemačke turističke agencije i turoperatore do kraja godine 28 milijardi eura.

Ekonomska situacija u njemačkoj turističkoj industriji dramatično se pogoršava zbog pandemije. Prema njemačkom udruženju putovanja (DRV), nakon blagog povećanja broja, rezervacija u vrijeme ljetnih praznika, broj putovanja sada se ponovno urušava,. Za razdoblje od ožujka do kraja godine očekuje se pad prodaje od preko 28 milijardi eura za turoperatore i turističke agencije. To odgovara padu prodaje od oko 80 posto.

Dramatična situacija turoperatora

Putnička industrija već doživljava drugu blokadu zbog ograničenja putovanja i propisa o karanteni. Iz tog razloga turistička industrija demonstrira danas u Berlinu pod motom “Pet nakon dvanaest”. Time DRV i druge udruge žele skrenuti pozornost na dramatičnu situaciju pružatelja putovanja, agenata i pružatelja turističkih usluga ili zračnih luka.

DRV pozdravlja produljenje pomoći za premošćivanje do kraja godine. “No, kriza neće završiti za turističke agencije i turoperatore u narednoj godini.” Stoga bi pomoć koju su obećali političari trebala biti osmišljena do sredine 2021. “, kaže Fiebig.

Glasnogovornica Njemačkog saveza turističkih agencija Sibylle Zeuch

Analizirali smo šanse i potencijal koje nudi Hrvatska i došli do rezultata da mnogi Nijemci putuju u ovu zemlju na odmor u privatnom aranžmanu. Bilo bi dobro kada bi putničke agencije imale nešto širu ponudu za Hrvatsku za različite ciljne skupine. Primjerice da nema uglavnom samo hotela s tri ili četiri zvjezdice, nego da se ulaže i u luksuznije hotelske komplekse.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno