Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Njemački turisti, bez obzira na porast kartične naplate, gotovinu smatraju najsigurnijim oblikom plaćanja

Prema istraživanju Postbanke na njihovom mjestu za odmor, 73 posto njemačkih građana prije svega se oslanja na novac. Udio onih koji sa sobom nose toliko gotovine da je to dovoljno čak sve troškove porastao je za 6,7 postotnih bodova u odnosu na prethodnu godinu.
Pozadina toga je da mnogi Nijemci smatraju gotovinu najsigurnijim oblikom plaćanja putovanja. To kaže 40,7 posto. S druge strane, plaćanje žiro karticom smatra se sigurnim samo za 26,6 posto, a korištenje kreditnom karticom za 25,4 posto.

“Velika količina gotovine zapravo je sigurnosni rizik”, upozorava Martina Brand, stručnjakinja za platni promet u Postbank. „Ako se novac izgubi ili ukrade, nepovratno je nestao.“ Lopovi, osobito na mjestima za odmor, znaju za Nijemce koji preferiraju gotovinu.

“S druge strane, bankovna kartica može se odmah blokirati.”
Međutim, u odnosu na prethodnu godinu, udio onih koji žele koristiti kartično plaćanje žiro karticom na svom odredištu za odmor porastao je: s 47,5 posto na 57,8 posto, piše Turizmoteka.


Njihovo korištenje za podizanje gotovine ili plaćanja unutar eurozone je besplatno. Također je uglavnom prihvaćen u ostatku svijeta, ali tamo se naplaćuju naknade.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno