Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Njemački hotelijeri dobivaju novu pomoć vlade. U kojem je položaju hrvatska putnička industrija?

Pomoću nepovratnih sredstava, njemačka savezna vlada želi pružiti ruku pomoći bolesnim industrijama s velikim padom prodaje, piše turizmoteka.hr.
Sve tvrtke dobit će pomoć ako su u najmanje tri mjeseca od studenoga pretrpjele pad prodaje od više od 50 posto. Iznos se temelji na prihvatljivim fiksnim troškovima. Potpora iznosi do 40 posto iznosa koji se tvrtki nadoknađuje za prihvatljive fiksne troškove.

Za tvrtke u industriji putovanja i događanja, uz opću naknadu za paušalni trošak za osoblje, uvest će se početna pomoć u iznosu od 20 posto mase plaća koja bi nastala u odgovarajućem referentnom mjesecu 2019. godine. Maksimalni ukupan iznos financiranja ove početne potpore iznosi dva milijuna eura.

“Kriza u Coroni i dalje jako pogađa mnoge tvrtke i zaposlenike. Neke grane gospodarstva zatvorene su više od pola godine. Dajemo dodatnu ponudu pomoći za ove tvrtke i njihove zaposlenike ”, kaže njemački savezni ministar gospodarstva Peter Altmaier.

DRV traži pomoć za premošćivanje do kraja godine

Predsjednik DRV-a Norbert Fiebig pozdravlja poboljšanja. “Već gotovo godinu dana brojne turističke agencije, turoperatori, kao i druge tvrtke u turističkoj industriji, gotovo da i ne posluju, pa je ova pomoć za osiguravanje sredstava za život hitno potrebna. Trenutni razvoj pandemije korone već pokazuje da će proći još neko vrijeme prije nego što se putnički posao doista može pokrenuti. Stoga je nužno da se isplata nadoknada nastavi i nakon lipnja do kraja godine. “

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno